Kapaklı Gazetesi - Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Satranç Turnuvası’, 200 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu yıl Kapaklı’da gerçekleştirilen turnuva, Kapaklı Belediyesi, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TSF Tekirdağ İl Temsilciliği işbirliğinde Kapaklı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Tekirdağ başta olmak üzere birçok ilden sporcunun yarıştığı turnuvaya 200 sporcu katılım sağladı. Turnuvanın açılış törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, TSF Tekirdağ İl Temsilciliğinden Turnuva Koordinatörü Gökhan Çelik ve Başhakem Ceylan Aslan, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

‘’SATRANÇ ANALİTİK DÜŞÜNMEYİ TETİKLER’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninde, günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Evet spor dalları fiziksel anlamda önemli bir gelişime katkı verir ama satranç bunların arasında önemli bir yere sahiptir. Analitik düşünmeyi, zekayı geliştirmeyi tetikler. Bu nedenle ülkemizde genç yaşta satrancı seven çocuklar görünce mutlu oluyorum. Buna katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İlçemizde bu yıl ilk defa böyle bir organizasyon oluyor. Gelecek yıl daha iyisini yapacağız inşallah.’’ dedi.

2 GÜN SÜRECEK

Turnuvada katılımcılar Açık Kategori, 12 Yaş Altı ve 8 Yaş Altı kategorileri olmak üzere toplam 3 kategoride yarıştı. Keyifli geçen turnuvanın ilk gününde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de bir dostluk müsabakası gerçekleştirdi. Turnuva, 17 Kasım Pazar günü sona erecek.