31 Mart yerel seçimleri için saha çalışmalarına başlayan Başkan Mandalı, hemşehri derneklerini gezerek Millet İttifakı Kapaklı Belediye Meclis Üyesi adaylarının elini kaldırmaya devam ediyor. Son ziyaretini Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne gerçekleştiren Başkan Mandalı, burada Tokatlı vatandaşlarla bir araya geldi.

KATILIM YOĞUN OLDU

24 Şubat Pazar günü saat 18:00'da dernek lokalinde gerçekleştirilen programa CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Tokatlılar Dernek Başkanı Yusuf Orçun Demir, Çerkezköy Tokatlılar Dernek Başkanı Bünyamin Demir ile çok sayıda Tokatlı vatandaş katılım sağladı.

''YANINDAYIZ VE DESTEKÇİSİYİZ''

Toplantının açılış konuşmasını Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir gerçekleştirdi. Aday olan Tokatlı hemşehrilerine başarılar dileyen Demir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ''Bugün burada Bekir Atak ve Semra Ateş kardeşlerimizin programı için burada bulunuyoruz. Bu iki kardeşimizin yanındayız ve destekçisiyiz. Hayırlı uğurlu olsun. Siz kıymetli hemşehrilerimizin bu soğuk havada bizleri kırmayarak buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum.'' dedi.

''MANDALI'YI TEKRAR BAŞKAN YAPACAĞIZ''

Demir'in konuşmalarının ardından İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin söz aldı. Millet İttifakı dolayısıyla Başkan Mandalı'nın ardında yer alacaklarını söyleyen Çetin, ''Bugün burada siz Tokatlı hemşehrilerimiz ile bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Millet İttifakı'nda adayımız Başkan Mandalı'yı tekrar başkan yapmak için yola çıktık. Bu konuda İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi veya diğer partilere mensup tüm arkadaşlarımızın bizleri desteklemesini istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Tokatlılara saygı ve sevgiyle selamlıyorum.'' diye konuştu.

''GÖNÜL BİRLİĞİMİZ İVME KAZANDI''

Toplantının bir diğer konuşmacısı CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ise, ''Bu soğuk kış günü bizleri yalnız bırakmayıp buraya gelen tüm dostlarımıza teşekkür ederim. Hepimizin bildiği gibi yaklaşan bir yerel seçim var. Biz bu süreçte gönül birliği yaptığımız İYİ Partili arkadaşlarımız ile birlikte, tecrübeli başkanımız İrfan Mandalı'nın arkasında yer alacağız. Bu akşam gönül birliğimiz Tokatlılar Derneği'nde bir ivme daha kazandı.'' dedi.

KENDİSİNİ TANITTI

Seçkin'den sonra hemşehrilerini selamlayan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Sevda Ateş, kalabalığa hitap etti. Ateş konuşmasında şu sözlere yer verdi; ''İsmim Sevda Ateş, 1976 Tokat doğumluyum. 19 yıldır Kapaklı'da ikamet etmekteyim. Evli ve iki çocuk annesiyim. Çıkmış olduğumuz bu yolda sizlerin desteklerini bekliyorum.''

''BU SEÇİM BİZİ KUCAKLAYANLARLA YOK SAYANLAR ARASINDA GEÇECEK''

Ardından bir diğer CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Bekir Atak kürsüye çıkarak, ''Yaklaşık 40 gün sonra bir seçim gerçekleşecek. Bu seçim Tokatlılar, yani bizleri kucaklayanlarla; bizleri yok sayanlar arasında geçecek. Bizler de Tokatlılar olarak 15 yıldır Kapaklı'da hizmet eden İrfan Başkanımızın yanında olacağız. Ben de bir hemşehriniz, bir kardeşiniz olarak İrfan Başkanım ile birlikte bu yola çıktım. Çıkmış olduğum bu yolda siz değerli hemşehrilerimizin de yanımızda olacağından şüphem yoktur. Tokatlılar yiğit insanlardır, sözünün eridir. İnşallah hep birlikte 31 Mart'ta İrfan Mandalı'yı tekrar başkan yapacağız. Rabbim bizleri çıkmış olduğumuz bu yolda utandırmasın.'' sözlerini kaydetti.

''BİZDE BİRLİKTELİK VAR''

Programın son konuşmasını ise Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. Al yıldızlı bayraklar ve alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Mandalı, ''Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bizim ayrımız, gayrımız yok. Demokrasi için Tokatlı dostlarımızla birleştik. Bizde ayrımcılık yok, birliktelik var. O yüzden bugün burada ev sahipliği yapan Dernek Başkanımız, yönetimi ve siz Tokatlı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.

EYT'LİLERE DESTEK VERDİ

Başkan Mandalı, programına katılan EYT mağduru vatandaşlara da desteklerini belirterek; ''Bugün burada Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlarımızı da görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde yasalarımız işlemiş olsaydı bu kardeşlerimizin hakkı geriye dönük bir yasayla gasp olmazdı. Devletimizi yönetenler bu arkadaşlarımızı duymamazlıktan geliyor. Keşke 600 milletvekilimizin sözü geçse, çünkü hepsinin hazır olduğunu biliyorum. Fakat tek adamdan emir bekliyorlar. İnşallah 31 Mart'tan sonra AK Partili arkadaşlarımız da MHP'li arkadaşlarımız da bizlerle birlikte olup sizlere hakkınız teslim edilecek.'' ifadelerini kullandı.

''TOKATLILARIN GURURU GAZİ OSMAN PAŞA''

Ayrıca Osmanlı'nın büyük komutanlarından olan Gazi Osman Paşa'yı anan Başkan Mandalı, ''Bugün burada Tokatlıların gururu, Türk halkı tarafından kendisine marş bestelenilen ve üstün savaş taktikleri için hala adından söz ettiren şanlı Gazi Osman Paşa'yı anmadan geçemeyeceğim. Kendisi öyle önemli bir komutandır ki Plevne'de Rusların yardımına koşan 50 bin kişilik Romen ordusunu yerle bir etmiştir. Bu tarihi başarının ardından Osman Paşa 'Gazi' ünvanını aldı.'' dedi. Başkan Mandalı, konuşmasının devamında Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa'nın 'örnek aldığım asker' dediği Gazi Osman Paşa için beslenen 'Tuna Nehri' parçasını seslendirdi. O esnada programda bulunan onlarca vatandaş Başkan Mandalı'ya eşlik etti.

''ATTIĞINIZ TOKATIN SESİ ANKARA'DAN DUYULACAK''

Siyasette kafatasçılığa karşı olduğunu belirten Başkan Mandalı, ''Bizler Kapaklı'daki dostlarımız ile ne yapmamız gerekiyorsa beraber yapıyoruz. Bizler hiçbir zaman sizleri yok saymadık, sizleri yok sayanlara inat bir ve beraber olduk. Biz her zaman 'köprüden öte' anlayışına karşı çıktık. Bugün 'köprüden öte' anlayışını benimseyenler meydanlara çıkmış oy istiyorlar. Bunlar kendi meclis listesini bile belirleyemediler, Ankara'dan gelen talimatlarla liste yaptılar. Talimatla liste yapılmaz, sen benim Tokatlı hemşehrimi nasıl yok sayarsın? Tokatlı hemşehrilerim, sizleri yok sayanlara sandıkta öyle bir tokat atacaksınız ki sesi Ankara'dan duyulacak.'' diye konuştu.

''ÜÇÜNCÜ ROUND DA YENİDEN KARŞIMA ÇIKTI''

Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Çetin'e göndermelerde bulunan Mandalı, ''Bu zamana kadar kimsenin cemiyetine, düğününe, cenazesine gitmemiş adam sağda solda 'Amasyalıların %80'i bizde, Orduluların şu kadarı bizde' gibi açıklama yapıyor. Bizim değerli dostlarımız ne zaman bana gelse, gitmeye çalıştım. Sen bugüne kadar bu kardeşlerimin kapısını çaldın mı? Buradaki dernek başkanlarımız da şahittir, aday arkadaşımız hiç uğradı mı buraya? Ben 2004 yılında seçildim bi defa yenildi, 2009 yılında yeniden yenildi. Yenilmeye bıkmamış ki üçüncü round da yeniden karşıma çıktı.'' ifadeler kullandı.

''ADAMLARDAKİ KARAKTERSİZLİĞE BAK''

Hakkında çıkan söylentileri de yanıtlayan Başkan Mandalı, ''Bir de ortalıkta benim domuz çiftliğim olduğuna dair bir dedikodu senaryosu var. Adamlardaki karaktersizliğe bak. Kapaklı'da herkes bilir ki benim yalnızca bir devekuşu çiftliğim var. Buradaki herkes gelebilir. Sayemde iki seçimdir insanlarla iletişim kurmayı öğrendi, söz veriyorum bu seçimde de kendisine hayvan sevgisini aşılayacağım. Çünkü kendisinin derse ihtiyacı var.'' dedi.

''ONLARIN NİYETİ BİZİ KÖTÜLEMEK''

Son olarak Kapaklı'daki yol problemi hakkında konuşan Mandalı,''Kapaklı'da yol sorunu olduğunu biliyoruz. Sizler de biliyorsunuz ki bu sorunla mücadele etmeye çalışıyoruz fakat DeFacto'nun üst sokağındaki yere Asfalt Şantiyesi kurmaya çalıştık sivriakıllılar durdurmaya çalıştılar. Onların niyeti yolları yapmamızı engellemek ve meydanlarda bizi kötülemek. Bunların yaptığı particilik falan değil, ayrımcılık. Bugün için Asfalt Plenti ile ilgil ayrımcılık yapmaya çalışanlar ayrımcılığa düştü. Belediye personelimize de çok teşekkür ediyorum, bu süre zarfında yolların tamirlerini hızlı bir şekilde yürütmeye çalışıyorlar.'' dedi.

Ardından vatandaşların sorularını ve taleplerini dinleyen Başkan Mandalı, sorunların en kısa sürede çözüleceğine dair söz verdi. Toplantı sonrası Başkan Mandalı ve vatandaşlar, dernek önünde hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.