Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’na ziyarette bulundu. Kapaklı’da bir ortak akıl düşüncesini hayata geçirmek istediğini kaydeden Çetin, teşkilatın beklentilerini dinledi.

Ziyarette Belediye Başkanı Çetin’i, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve yönetimi karşıladı. Başkan Çetin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek söze başlayan İlçe Başkanı Yusuf Çetin, teşkilatın Kapaklı’da gördüğü sorunları iletti. Kapaklı için olan her fikre destek vereceklerini dile getiren İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yerel siyasette ortak paydada buluşmak için siyasi görüş ayrılıklarının görmezden gelinebileceğini söyledi.

 “GELİŞMİŞİZ FAKAT GELİŞEMEMİŞİZ”

Ziyarette konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, görevde olduğu yaklaşık 4.5 aylık sürecin ilk 3 ayını tebriklerle geçirdiğini ve artık hizmete odaklanacağını vurguladı. İlçede beklentinin yüksek olduğunu söyleyen Başkan Çetin, ‘’Yoğun bir göçün olduğu bir ilçeyiz, bu nedenle altyapıdan, üst yapıdan ve her türlü hizmetten mahrum kaldık. Genişledik fakat gelişemedik. Bunlar acilen çözüm bekliyor. Bu nedenle gittiğim her yerde ilçe belediyelerinin büyükşehir uygulaması ile beraber birçok hizmetinin büyükşehir’e aktarıldığını anlatıyorum.’’ dedi.

‘’BAYRAMDAN ÖNCE MAAŞLARI ÖDEMEKTE ZORLANDIK”

Belediyenin bütçesi ile ilgili de konuşan Başkan Mustafa Çetin, “Kısıtlı bütçelerimiz var. Samimi söylüyorum bayramdan önce belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyeceğiz diye uykularım kaçtı. Ben çok fazla mazeret sevmem fakat şu var ki, bir önceki belediye döneminin son 9 ayında SSK borçları duruyordu. Borçlardan dolayı belediye ödeneği olan iller bankası kesinti yaptı. Belediyenin gelir ile giderlerinin örtüşmediğini daha önceki ziyaretlerimde de söylemiştim. Bunların arkasına sığınmıyorum ama belediye dışarıdan göründüğü gibi paranın çok olduğu yer değil.”  İfadelerini kullandı.

‘’HARFİYAT DÖKÜMÜ YAPAMAYACAĞIMIZI ÖĞRENDİK’’

Pınar Bulvarı’nın altyapı çalışmalarındaki duraklama ile ilgili de açıklamada bulunan Çetin, şunları söyledi; “Bu hafta pınar bulvarından başlayarak altyapımızdaki içme suyu ve yağmur suyu hattımızı yenileyecektik. İnşaattan kalan hafriyat dökümü içinde Bülent Ecevit parkının arkasındaki alan için Büyükşehir Belediyemiz ile görüştük onaylandı. Fakat daha sonra o alana hafriyat dökümü yapılamayacağını öğrendik. Şimdilik çalışma askıda ama Pazartesi günü Kadir Albayrak ile yeniden görüşüp bir alan belirleyerek çalışmalara başlayacağız.” dedi.

‘’VAKIF ÜNİVERSİTELERİ YER TALEBİNDE BULUNDU’’

Son olarak ilçeye bir üniversite kazandırmak istediklerini dile getiren Başkan Çetin, “Henüz adını söyleyemeyeceğim birçok vakıf üniversitesi Kapaklı’dan yer talep etti. Gerçekten yoğun bir talep var. Hatta bünyesinde Tıp ve Mühendislik Fakültelerinin yer aldığı ve 10 bin öğrenci kapasiteli bir vakıf üniversitesi yer talebinde bulundu. Oturduk görüştük. Birkaç üniversite ile daha da görüştük. İnşallah bunlar Kapaklı’nın geleceğine önemli yatırımlar olacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından İYİ Parti İlçe Yönetimi ve partililer Çetin’e sorunlarını ve sorularını iletti. Çetin partililerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ardından ziyaret noktalandı.