Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle akşam yemeğinde buluştu.

Düzenlenen yemek programına Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Gaziler ve şehit aileleri katılım gösterdi.

“ŞANLI KAHRAMANLIKLARA İMZA ATMIŞ BİR ECDADIN TORUNLARIYIZ”

Yemek programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ülke tarihinden örnekler vererek; “Hepinizi saygıyla, sevgiyle, hürmetle selamlıyorum. Gününüz hayırlı olsun, inşallah her gününüz bugünkü gibi güzel olsun diyorum. Bu millet sizleri her zaman baş tacı edecek. Biz öyle bir milletiz ki 1071’de Malazgirt ile beraber Anadolu’yu kendimize vatan kıldık. Zor bir coğrafyayı seçtik kendimize vatan için. Ama her karışını şehitlerimizin kanları gazilerimizin terleriyle ıslattık. Selçuklu İmparatorluğu akabinde Osmanlı İmparatorluğu ve Viyana kapılarına kadar uzanan bir medeniyetin akabinde bugünkü Misak-ı Milli sınırlarımız içinde bir sürü şanlı zaferlere, şanlı kahramanlıklara imza atmış bir ecdadın torunlarıyız” dedi.

“SİZLER BİZİM BAŞIMIZIN TACISINIZ”

Türk Milletinin her zaman vatanına sahip çıkacağını vurgulayan Başkan Çetin, “Aramızda hain terör örgütlerine mücadele veren şehit kardeşlerimizin aileleri var gazilerimiz var. Dolayısıyla 82 milyonuyla beraber bizim bu ülkede her ailede bir şehit, her ailede bir gazi yakını olan bir millet olduk. Hamdolsun kültürümüzden, örf ve adetimizden, geleneklerimizden aldığımız feyz ile her zaman bu millet bu vatana sahip çıkacak ve ilelebet bu topraklar Türk kalacak diye mücadeleler verdik. Bu sebeple milli değerlerimize bütün bayrak, ezan, millet, toprak aşkını gençlerimize daha iyi aşılamak, öğretmek ve dolayısıyla birlik ve beraberliğimizi onlara aşılamak, geliştirmek zorundayız. “Yeni nesil umursamıyor” sözlerini çevremizde hep duyuyorduk. Ama 15 Temmuz’da öyle olmadığını, gencecik kardeşlerimizin tankların önüne nasıl durduğunu hep beraber şahit olduk. Velhasıl işin özü şu, bu milletin öz değerleri, kıymetleri önemli. Sizlerde bu işin sembolüsünüz. Dolayısıyla sizler bizim başımızın tacısınız. Sizlere gösterdiğimiz hürmet, saygı gençlere bir önderlik yapma ve onlarında bundan feyz almasına vesile olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAKSINIZ”

Şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olduğunu kaydeden Çetin, “Biz yerel yönetimler olarak her zaman hem şehit aileleriyle hem gazi aileleriyle paylaşmaya, yardımlaşmaya hazırız. Hangi konuda ne tür sıkıntınız varsa bu kardeşiniz 7/24 emrinizde bunu bilin. Bu coğrafya acılarla yoğrulmuş. Bunları biz paylaşırsak azalacak. Bizlerde yerel anlamda, bende sizin belediye başkanınız olarak elimden ne geliyorsa, gücüm nereye yetiyorsa, ne yapmamız gerekiyorsa sizlerle sorunlarınızı çözmek için gayret etmek istiyoruz. Biz savaşçı bir milletiz. Biz “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dediğimiz bir milletiz. İnşallah devletimiz güçlü, milletimiz zaten kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla beraber savaşçı. Bu millet her zaman dimdik ayakta duracak. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek. Ama sizlerde hiçbir zaman unutulmayacaksınız. Hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen yemek programı şehit aileleri ve gaziler ile hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.