Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi. 2 meclis üyesinin mazeretli olarak katılım sağlamadığı toplantıda 7 gündem maddesi meclisin onayına sunuldu.

4 Şubat Salı günü Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Levent Nur ve Muzaffer Yıldıran mazeret göstererek katılmadı. 6 gündem maddesine ek 1 gündem maddesinin daha eklendiği toplantıda, MHP Kapaklı Belediye Meclis üyeleri tarafından verilen Kazak Gölü yolunun ışıklandırılması ile ilgili önergeye yazılı cevap verilmesi kararlaştırıldı.

‘’BU KADAR NÜFUS PLANLANMAMIŞ’’

Meclis toplantısının açılış konuşmasını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin gerçekleştirdi. İdlib’de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet dileyen Başkan Çetin, meclis üyelerinden de şehitlerimize dua etmelerini istedi. Ardından geçtiğimiz haftalarda yaşanan su kesintisi ile ilgili konuşan Çetin, ‘’22 Ocak tarihinde bir inşaat kazısında bir su patlağı ile uğraştık. Geç saatlere kadar TESKİ personeli ile birlikte tamir etmek için gayret gösterdik. Tamirat 1 gün sürdü, suyu verdiğimizde başka bir noktada patlak oluştu. Onu da TESKİ ekiplerimiz hızlı bir şekilde çözdü fakat şebeke suyu verildiğinde aynı hat üzerinde yine başka bir noktada patlağımız oluştu. Yaklaşık 5 gün ilçemizin iki mahallesine su verilemedi. Bu bahse konu olan su hattı 1991 yılında planlanmış, 1994 yılında başlayıp 1999 yılına kadar asbes borularla yapılmış bir hat. Kapaklı’nın birçok noktasında bu şekilde su çekilmiş vaziyette. O günün şartlarında bu kadar nüfus planlanmamış. Mevcut altyapı ile bunlar mümkün olmuyor ve sık bir şekilde arızaya neden oluyor.’’ dedi.

‘’TESKİ’NİN ELİ KOLU BAĞLI’’

Ardından Pınar Bulvarı’na bağlı caddelerdeki altyapı çalışmalarını ve yol sorununu dile getiren Başkan Çetin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Biliyorsunuz Pınar Bulvarı’nda bir prestij caddesi düşüncemiz var. Bunları hayata geçirebilmek için TESKİ Genel Müdürümüz İbrahim İçöz beyden altyapıya biran önce başlamasını rica ettik. Bu neticede TESKİ burada altyapı çalışmaları yaptı ve 15 Aralık itibariyle çalışmalarını tamamladı. Fakat bu bulvarın bağlantı kolları var ve bu kollara TESKİ’nin ilgili müteahhiti girdikten sonra işler aksadı ve istediğimiz hızda ilerlemedi. Bazı aksaklıklar dolayısıyla yolların tamiri konusunda sıkıntılar yaşadık. 3 caddede müteahhit sadece ana hatları çekti ve konutların olduğu parsellere bağlantılarını yapmadılar. Gerekçe olarak da ödeme alamadıklarını söylediler. Alt taşeron araçlarını satmakla ilgili işlemlere başladığını duyurdu. Bu konuyla ilgili de Yüksel Bey ile görüştük, kendilerinin de eli kolu bağlı olduğunu görüyorum. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a aktardık. Kapaklı’nın tamamında bu altyapı çalışmasının yapılması zaruri. Kapaklı’da yaşayan bir birey olarak söylüyorum; parti gözetmeksizin tüm meclis üyeleri ile birlikte bu konunun üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Gerek TESKİ’ye gerekse Büyükşehir’e aynı ses tonu ile taleplerimizi iletmeliyiz. Aksi takdirde tüm uygulamalar geçici oluyor.’’

‘’HALK BİZDEN HİZMET BEKLİYOR’’

Konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenen Başkan Çetin, ‘’2020 yılından itibaren bir planlama ile altyapımızın yenilenmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda sağolsun kendisi her talebimize tamam dedi. Fakat bu yetmiyor. Bu konuda TESKİ’ye bir kaynak aktarılması gerekiyor. TESKİ, bütçesinin yeterli olmadığını söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda TESKİ ile aynı düşüncede olduğumuzu belirttik. Buradan bir kez daha Kadir Başkan’dan tüm kamuoyu önünde rica ediyorum; TESKİ’nin feryadını duysun. Çünkü Kapaklı’nın artık dayanacak gücü kalmadı. En önemli sorun altyapı ve altyapı olmadıkça yaptığımız tüm uygulamalar heba oluyor. Asfalt çalışmamız ile ilgili kredi talebimiz onaylandı fakat çalışmaların verimli olabilmesi için birinci önceliği altyapıya ayırmamız gerekiyor. Bu işin siyaseti yok, tüm Kapaklı halkı bizden hizmet bekliyor. En çok şikayet aldığımız hususların başında altyapı ile ilgili konular var.’’ Şeklinde konuştu.

‘’İLÇE BAŞKANLARIMIZI VE STK TEMSİLCİLERİMİZİ DE ALALIM’’

Son olarak tüm partilerin ilçe başkanlarına çağrıda bulunan Çetin, ‘’Cuma gününe kadar Ankara’da bir takım temaslar gerçekleştireceğim. Gelecek hafta istediğiniz gün, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüşürsek memnun olurum. İlçe Başkanlarımızı ve STK Temsilcilerimizi de alabiliriz. Bu işin gerçekten önemli olduğunu tekrar tekrar hatırlatalım istiyorum.’’ Diyerek açıklamasını tamamladı.

OY BİRLİĞİ İLE ONAYLANDI

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçilen toplantıda ilk olarak Kapaklı Belediyesi’ne ait Fatih Mahallesi 654 ada 3 nolu parselde bulunan 42 metrekarelik arazinin satışı oylandı. Meclis üyeleri ilgili belediyenin hissedarına satışını oy birliği ile kabul etti. 2. Gündem maddesinde Kapaklı’daki isimsiz bir sokağa ‘Dursun Alparslan’ isminin verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile İmar Komisyonu’na sevk edildi. Meclis gündeminin sonraki maddesinde yer alan Kapaklı Belediyesi’ndeki 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı.

'ÇEVRE DOSTU SOKAK' PROJESİ HAYATA GEÇECEK

4. Gündem maddesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Dostu Sokak Projesi çatısı altında Kapaklı Belediyesi’ne yapacağı nakdi yardımı kabul protokolünü imzalamak için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’İnönü Mahallesi’nde bir cadde veya sokağı trafiğe kapatarak Çevre Dostu Sokak projesini orada uygulamak istiyoruz. Bunun için Bakanlıktan bize belli bir ödenek verilecek.’’ dedi. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

AMBÜLANS İÇİN ÇETİN'E YETKİ VERİLDİ

5. gündem maddesinde ise Kapaklı’da ismi olmayan herhangi bir park veya caddeye Trabzon’da hain terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül isminin verilmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. 6. Gündem maddesinde tam teşekküllü bir ambulansın Kapaklı Belediyesi’ne hibe edilmesi ile ilgili protokolü imzalamak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşülerek karara bağladı. Oy birliği ile onaylanan gündem maddesinin ardından gündeme sonradan eklenen son maddenin görüşülmesine geçildi. İlgili ek gündem maddesinde Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi Manolya Sokak’taki bir iş yerinin içkili yerler statüsüne dahil edilmesi konusu görüşüldü ve İmar Komisyonu’na havale edildi.

‘’DEPREM ÖLDÜRMEZ TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR’’

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Aktürk söz aldı. Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremlerle ilgili konuşan Aktürk, ‘’24 Ocak 2020 Cuma akşamı Elazığ merkezli depremde 41 vatandaşımızı kaybettik, birçok vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bilindiği üzere bölgemiz ve ülkemiz bir deprem bölgesi. Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Bu konuda biraz daha duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum.’’ dedi.

''OLASI BİR DEPREM İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Aktürk’ün açıklamalarına ek olarak bir açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’Olayın vuku bulduğu saatten itibaren çalışanlarımızı ikram aracımız ile beraber Elazığ’a gönderdik. Bu araç bir önceki yönetimden devraldığımız bir araç. Düşünenden, yapandan Allah razı olsun. Oradaki il yönetimi ve Belediye Başkanımız ile bir takım görüşmeler yaptık ve ilk görüşmemizde AFAD ile organize bir çalışma yaptıklarını dile getirdiler. Biz de kurtarma ekiplerine ve vatandaşlara ikram aracını gönderip sıcak bir çorba, çay ikramımız olsun istedik. Ayrıca Tekirdağ’ın bir ucundan Elazığ’a kardeşlik elimizi uzatmak istedik. Bu arada oraya giden personellerimize ödüllendirme yapacağız. Allah beterini yaşatmasın. Hepinizin malum olduğu üzere deprem kuşağında yaşıyoruz ve ilçemizde olası bir depreme nasıl reaksiyon verileceğine dair bir çalışma yürüteceğiz. Deprem değil, binalar öldürüyor. Bu konuda daha dikkatli olmalıyız.’’ Dedi.

‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN HAZIRLIK YAPILMALI’’

Konuyla ilgili CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan da söz aldı. Erkan, ‘’Deprem tabiat olayı, bir gerçeğimiz. Tekirdağ da deprem kuşağında bir ilimiz. Depremin yanı sıra dün kaybettiğimiz Mehmetçiklerimiz de bizleri derinden üzdü. İnşallah böyle haberler gelmez ama Türkiye’nin bekası için milletimiz daha nice Mehmetlerini şehit verecektir. Ben meclis üyesi olarak sormak istiyorum, biz Kapaklı olarak bir hazırlık yapıyor muyuz? Bence böyle bir ekip kurulmalı. Daha önceden ben görevde iken tespit ettirdim ve bana göre 1999 yılından önce yapılan binaların tamamı depreme dayanıksız binalar. Cumhurbaşkanımızın en önemli projelerinden biri olan Kentsel Dönüşüm projesinin Kapaklı’da uygulanması için hazırlıklar yapılmalı. Bu sayede birçok evladımızı, çocuğumuzu, torunumuzu hayattan kurtarmamış oluruz.’’ İfadelerini kullandı.