Kapaklı Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili İbrahim Aktürk başkanlığında başlayan ikinci oturum, açılış ve yoklamayla devam etti. 2018 faaliyete raporunun görüşülmesinin ardından Meclis Başkanlığı’na yeniden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin geçti.

‘’MECLİSİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

2018 faaliyet raporu, Ak Partili Meclis Üyelerinin çekimser oy kullanmasıyla birlikte oy çokluğuyla kabul edilirken, ilgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Grubumuz faaliyet raporunu inceledi. Ben zaten geçen dönem de buradaydım. Faaliyetleri bir önceki yönetimin yapmış olmasından dolayı çekimser oy kullanma tercihinde bulundular. Saygı duyuyoruz kendilerine. Meclisimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki faaliyetlerimiz hep birlikte oy birliği ile kabul olur” dedi.

‘’BELEDİYELER HİZMET YAPMAK İÇİN KURULU’’

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in ardından konuşan Kapaklı Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, “Biz Başkanımla beraber Tekirdağ’da 5 yıl görev yaptık. Aldığımız kararların yüzde 93 veya 97’sini oy birliğiyle aldık. Belediyeler burada yaşayan vatandaşlara hizmet yapmak için kurulu. Hizmetler 2 türlü oluyor. Merkezi yönetim ve yerel yönetim kanalıyla… Büyüklerimiz inşallah ilçe belediyelerinin yetkilerinin yer aldığı kanunda revizyon yaparak bu yetkileri artırırlar.” ifadelerini kullandı.

‘’KAPAKLI İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ SARF EDECEĞİZ’’

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘topal ördek’ benzetmesini anımsatan Halil İbrahim Erkan, “Burada ne karar alırsa alınsın. Bu kararlar, oy birliği ile alınsa bile büyükşehirden onaylatılamadığı an gitmiştir. Bizler Kapaklı’nın ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz. Buranın davası için burada da sizin yanınızda olacağız. Büyükşehirde de Kapaklı için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Kararlarımızın da oy birliği ile olması için elimizden gelen hassasiyeti ben şahsım adına göstermeye çalışacağım. Makamda yükselen insanlar gönülde alçaldığı sürece başarılı olamaz.” dedi.

‘’ORTAK AKILDA BULUŞMALIYIZ’’

Seçim propagandası süresince her yerde “Biz tüm güçlerimizle, tüm değerlerimizle, farkındalıklarımızla beraber Kapaklı’yı yönetmek istiyoruz” dediğini hatırlatan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mazbatayı aldıktan sonra ikinci gün Belediye personellerimizle bir araya geldik. ‘Pazar günü seçim bitti, artık önümüzde 5 yıl var. Liyakat sahibi, tecrübeli bir ekip var. Bu 5 yıl içinde bu ekiple beraber nasıl daha verimli, nasıl daha iyi çalışırız onun derdindeyiz’ dedim. Meclis üyeleri arasında da birlikte büyüdüğümüz, çocukluğumuzun birlikte geçtiği arkadaşlarımız var. Siyaseti öğrendiğimiz büyüklerimiz var. Her beraber burada 120 bin nüfuslu Kapaklı’nın sorunlarını çözmek için ortak paydada, ortak akılda buluşup hizmet etmek istediğimi ifade ettim. Ben bu samimiyeti ortaya koymaya çalışacağım. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

‘’GÜZEL BİR 5 YIL GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM’’

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mazbatasını aldığında Kadir Albayrak Başkanımızı ziyaret ettik ve bizi çok sıcak karşıladı. Parti gözetmeksizin, parti rozetlerini çıkarttık. Kendisi de aynı şeyi ifade ediyor. Bizim gruplarımız var. Ama sonuçta ortak grubumuz Kapaklı ve Tekirdağ’da yaşayan hemşehrilerimiz. Gayemiz onlara hizmet etmek. Ben bu sıcaklığın burada inşa olacağına, bunu yaşatacağımıza inanıyorum. Güzel bir 5 yıl geçireceğimize inanıyorum. Yeni Meclis Üyelerimizin duyguları bazen derinleşebiliyor. Bunu zaman içinde hep beraber değiştireceğimize inanıyorum. Şu anda sükunet içinde, sabırla proje üretmeye, Kapaklı’ya hizmeti getirmeye konsantre olmamız gerekiyor. Biz devletin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Sizlerle beraber de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin gücünü buraya getirmeye çalışacağız. Nihayetinde Kapaklı halkı kazanacak” dedi.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUNDU

Kapaklı Belediye Meclisi 2019 yılı Nisan ayı olağan toplantısı ikinci oturumunun diğer gündem maddesinde 2018 yılı denetim komisyonu raporu hakkında Meclis Üyelerine bilgi verildi. Gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından ikinci oturum da tamamlanmış oldu.