Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemiz haber merkezini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Çetin, ‘’ Bildiğiniz gibi yakın zamanda bir katı katık tesisi Tekirdağımıza kazandırılacak. Konuyla ilgili geçtiğimiz mecliste Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a mümkün olursa bu tesisin Kapaklı’ya kazandırılabileceğini söyledim.’’ Dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bölgedeki gazetecileri ofislerinde ziyaret eden Başkan Çetin, gazetemize de bir ziyarette bulundu. Başkan Çetin’i, Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil karşıladı. Gazetemiz çalışanlarının da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, basın özgürlüğüne ve gazeteciliğin önemine dikkat çekti.

‘’AMACIM BİR TESİSİ KAPAKLI’YA KAZANDIRMAK’’

Ziyarette Kapaklı gündemine dair de konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Bildiğiniz gibi yakın zamanda bir katı katık tesisi Tekirdağımıza kazandırılacak. Konuyla ilgili geçtiğimiz mecliste Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a mümkün olursa bu tesisin Kapaklı’ya kazandırılabileceğini söyledim. Buradaki amacım bir tesisi Kapaklı’ya kazandırmak. Bizim Büyükşehir olmadan önce 42 tane vahşi depolama alanımız varmış. 2017 Kasım ayında, yani 2 yıl önce bizim çöpümüz ormanın içindeydi. Her yerde, bütün ilçelerde, köylerde çöplük vardı. Sonuçta Tekirdağ sınırları içerisinde bu olacak, geçen dönem yapamadığımızı bu yıl mutlaka hayata geçirelim.’’ İfadelerini kullandı.

‘’NE KOKU NE DUMAN VAR’’

Tesisin çevreye zararlı olmadığını ve mevcut alanda istihdam sağladığını dile getiren Çetin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Bu tesis çok ciddi bir gelir sağlıyor. Ankara Mamak’ta bir tesise gittim, ondan ziyade 6 tane büyükşehir gezdim. Vahap Başkanımız bu işi farklı bir noktaya sürüklüyor. Orayı çöplük yapacaklarmış gibi bir algı oluşturuyor. Mamak’taki katı atık tesisi çok önemli. Orada bacadan ne duman çıkıyor, ne koku ne duman var ve 600 kişiye istihdam sağlıyor. Tabi bu iş için 300 – 400 dönüm bir alan lazım. Belediyemizin böyle bir yeri yok ama hazineden bir yer tahsis edilebilir. Buna valilik karar verecek. Vahap Başkanımız buraya çöplük yığılacağını düşündü ama tesis kazandırılacak. Bu tesis tamamen kapalı ve son teknoloji olacak. Biz de ayrı olarak TAT dedikleri Toplama Ayrıştırma Tesisi kurmak istiyoruz. Bunun için Avrupa fonlarına başvurdum. Onay geldi ödenek geldiği takdirde yapmayı planlıyoruz ve çöpümüzü %50’ye yakın ayrıştırarak Büyükşehir’e yollacağız.’’

‘’HAYVANLARA YAŞAM ALANI YAPACAĞIZ’’

Hayvan barınağı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Çetin, ‘’Hayvan barınağı ile ilgili bayağı yol aldık. Yanıkağıl’da 30 dönümlük bir alan var. Prosedürü işletiyoruz, tahsisini istedik. Şöyle bir durum var; hayvan barınakları sadece kısırlaştırma yapılan yerler. Orada bir veterinerimiz olacak ve tedavi edicek. İyileştirdikten sonra yeniden salmak zorundayız. Hayvan severler oranın bir hapishane gibi olmasını istemiyorlar. Biz inşallah ilerleyen zamanlarda hayvan yaşam alanı gibi bir yer de yapmayı düşünüyoruz. Onlara özel rahatça gezebilecekleri bir alan iyi olabilir.’’ şeklinde konuştu.

Başkan Çetin’in ziyareti dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil ise, anlamlı ziyaretlerinden ötürü gazetemiz çalışanları adına teşekkür etti.