Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, 3 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Erbay Caddesi konusunda kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

“KARŞILIKLI SEVGİ VE ANLAYIŞ İÇERİSİNDEYİZ”

11 ilçenin belediye başkanı ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Başkanımız bir kulvarda koşuyor, biz 11 kulvarda koşuyoruz. Bütün bunları göz önüne aldığımızda 1/11 de olsa her kulvarın kendine göre özel önemi var. Her kulvarın kendine göre özel çalışma tarzları var. Geçen dönem Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız vardı, bu dönem AK Partili belediye başkanımız var. Şu anda 4 tane AK Partili, 7 tane de Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanıyla çalışıyoruz. Büyükşehir belediye meclisinde, ister Cumhuriyet Halk Partisi’nden ister AK Parti’den veya diğer partilerden, meclise gelenlerin hepsiyle gayet iyi diyalog içerisindeyiz, gayet iyi çalışma içerisindeyiz. Karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içerisindeyiz.” dedi.

“KAPAKLI’NIN ACİL ALTYAPI YATIRIMLARINA İHTİYACI VAR”

Albayrak, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Kapaklı’nın 120 bin 489 nüfusu var. İlçemiz her yıl yüzde 8-10 arasında büyümektedir. Kapaklı’nın en büyük handikabı ise süratle büyümesidir. Kapaklı nüfusunun yüzde 13’ü ise Kapaklı’da doğanlardır. Geriye kalan yüzde 87 ise Türkiye mozaiğidir. Kapaklı’ya gelen vatandaşlarımızı Kapaklı ruhu içerisinde birleştirmek gerekiyor. Doğduğum yerin bende her zaman yeri ayrıdır. Ama benim esas vilayetim doyduğum yerdir. Kapaklı; nüfus büyümesine paralel bir şekilde altyapı hizmetlerini ve ana hizmetlerini alamamış. Sadece lokal hizmetlerle yürümüş. İlçenin gerçekten çok ciddi şekilde alt yapı yatırımlarını ihtiyacı var. Belli bir süre sonra bu caddeler yetmeyecek ve caddelerin yeniden yapılması gerekiyor. Kapaklı bu hızla giderse Çerkezköy nüfusunu da geçecektir.”

“KAPAKLI’YI MEMNUN EDECEĞİZ”

Başkan Albayrak, toplantıda AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik’in eleştirilerini de yanıtladı. Kapaklı’ya herhangi bir ayrımcılık yapmadığını söyleyen Başkan Albayrak, “Kapaklı’nın sorunlarına karşı ortak paydalarda birleşip, siyasi beklenti içerisinde olmadan hareket etmemiz lazım. Başkanımız ve tüm siyasilerimiz istedikleri zaman gelsinler, kaçmayız. Bir şeyi kabul etmemiz lazım. Geçen dönem seçimlerde 11 ilçenin 11’inde fark atan Kadir Albayrak, bu dönem Kapaklı’da fark yedi. Demek ki bir sıkıntı var ve bu sıkıntı benden kaynaklı. Kapaklı demek ki benden memnun değil. Ne yapacağız? Kapaklı’yı kendimizden hizmetimizle memnun edeceğiz. Benim böyle bir zorunluluğum varken ‘Kadir Albayrak Kapaklı’yı cezalandırıyor’ diyorlar. 4 yıl sonra tekrar seçime gireceğiz. Bu benim aklımdan bile geçmedi. Kapaklı’yı cezalandırmak ne haddime? Bu göreve bizi kimse zorla getirmedi, biz istedik. Bu yüzden vatandaş daima haklıdır. Haksız olsa bile haklıdır.” diye konuştu.

“KAPAKLI’YA BEKLENEN HİZMETLER YAPILACAK”

Vatandaşlardan altyapı çalışmaları ile ilgili sabır beklediklerini söyleyen Başkan Albayrak, “2020 yılı yerel yönetimler için başarılı geçmedi, 2021 yılında hizmette atağa kalkacağız. 2 bin 500 metre Erbay caddesi ve 3 bin metre de Pınar Bulvarı var. Vatandaşlarımız gerçekten çok sabırsız ve haklılık payları da var. Ancak başka türlü de yapma imkanımız yok. Kapaklı’da 200 kilometreye yakın bir alt yapı planlaması yapıyoruz. 2 kilometreye dayanamayan vatandaşlarımızın 200 kilometreye dayanması için burada bütün siyasi partiler, kendi partililerine, bütün vatandaşlarımıza ortak paydada birleşerek sabırlarını tavsiye etsin. Vatandaşlarımızdan sabır bekliyoruz. Pandemi nedeniyle esnafımız da zor durumda, ancak esnafımıza da bir şey diyemiyoruz. Altyapının kışın yağmuru çamuru, yazın da tozu toprağı var. Burada 2021 bütçesi ile de konuşmak istiyorum. Sakın ola ki bu bütçede Kapaklı’ya az para verildi, Çerkezköy’e daha fazla para verildi, Saray’a daha fazla verildi gibi düşünmeyin. Onlar rakamsal değerlerdir. Ama onun dışında buraya ayırdığımız ayrı bir para var. O parayla ilçelerde ihtiyaç duyulan çalışmalar yapılacaktır” dedi.

“BU İŞLERİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Albayrak’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Başkanımız mazbatasını aldığı gün kendisini ziyaret ettim ve ziyarette altyapıya hızlı bir şekilde başlamamız gerektiğini ifade ettim. Bu işler gerçekten biraz meşakkatlidir. Halk kazanmaya başladığınız ikinci gün tepki verir, bunlara hazır mısınız’ dedi. Ayrıca latife yaparak ‘altyapı yapılan yerlerde başkanlar seçim kaybediyor’ dedi. Ben de ‘ben seçim kaybedeyim hiç önemli değil, Kapaklı’nın altyapı sorunu çözelim’ dedim. Kendisi de talimat verdi. Pınar Bulvarı’nın altyapısı başlatıldı. Erbay Caddesi’ni defalarca kendisine ilettik ve orada da altyapı çalışması başladı. İnşallah sonrasında Turgut Özal Caddesi’nde çalışma yapılacak. Bu bölgeler bizim kanayan yaramızdır, bunları gerçekten çözmemiz gerekiyor. Sabırları dolayısıyla tüm Kapaklı halkına teşekkür ediyorum. 20-25 yıllık sorunları gidermek bugünden yarına çok kolay olmuyor. Ama hep beraber doğru bilgilendirme yaparak bu sorunları birlikte çözeceğiz, bu işlerin de üstesinden geleceğiz” dedi.