Kapaklı Gazetesi - Sabah erken saatlerde Kapaklı’ya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Erbay Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerin ardından AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilat binasına ziyaret gerçekleştiren Başkan Albayrak, caddenin son durumu hakkında AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik’i bilgilendirdi.

Ziyarette Başkan Albayrak’a, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, 2004 – 2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı eşlik etti. Biyik’ın geçtiğimiz günlerde Erbay Caddesi’nde basına verdiği demeç hakkında konuşan Başkan Albayrak, bölgede kapsamlı bir altyapı çalışması gerçekleştirildiğinden dolayı vatandaşlardan ve siyasetçilerden bu konuyla ilgili anlayış beklediklerini dile getirdi.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA TÜM İLÇE BAŞKANLARINI YANIMDA GÖRMEK İSTİYORUM”

Ziyarette konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Olaya biraz da benim açımdan bakmanız gerekiyor. Bugün yaptığımız Kapaklı ziyaretinin sebebi bu. Bildiğiniz gibi Kapaklı gerçekten çok hızlı büyüyen bir ilçe, belki 20 sene sonra nüfusu Çerkezköy’ü geçecek. Hala 8 bin nüfuslu zamanlarından kalma altyapısı var. Öncelikle Kapaklı’nın altyapısının tamamının yenilenmesi lazım. Beni tek düşündüren konu 2 bin 500 metre Erbay Caddesi’ni yaptım ama insanlarımız çok sabırsız. Daha en az 150 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı yapacağız. 2 bin 500 metreye dayanamazsak, 150 bin metreye nasıl dayanacağız? Burada sizlere ihtiyacımız var. Eğer bu yardımlaşmayı tamamlayabilirsek, Kapaklı’nın bundan sonra 50 sene altyapıya ihtiyacı olmayacak. Yarın öbürgün bu 150 kilometrelik altyapıya başladığımızda tüm ilçe başkanlarını yanımda görmek istiyorum. Geçen dönem Süleymanpaşa’da ve il genelinde 610 kilometre altyapı yaptım ve bunların hepsi ana caddelerdeydi.” dedi.

“BİZ SİZİN YANINIZDAYIZ, YETER Kİ HALK HİZMETLE TANIŞSIN”

Başkan Albayrak’a çalışmalardan dolayı teşekkür eden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, önemli olanın hizmet etmek olduğunu söyledi. Biyik, “Hizmet eden, hizmet aşkıyla yanan herkesin başımızın üstünde yeri var. Kadir Başkan, Kadir Ağabey olarak herkesin gönlünde taht kurmuş birisiniz. İlçe başkanı olduğumda da ilk arayan siz oldunuz. Benim dünyamdaki yeriniz gerçekten ayrı. Bizim tek derdimiz yaşadığımız bu topraklara hizmetin biran evvel gelmesi ve vatandaşların bu hizmetle buluşması. Bu konuda ne siyasi kaygımız ne de hedefimiz olamaz. Söylediğiniz gibi altyapının ciddi bir sorunu var. Biz sizin yanınızdayız, yeter ki Kapaklı halkı hizmetle tanışsın. Hizmet noktasında siyaset yapılmaz. Fakat zaman zaman sizin de bürokratlarınız var Başkanım. Biz diyoruz ki biran önce Kapaklı’nın altyapısını yapın, bize de müjdeyi verin. Biz de bu konunun sonuna kadar arkasında duralım.” ifadelerini kullandı.

“KAPALI OTOPARK VE MEYDAN PROJESİ İLE İLGİLİ MÜJDE VERİN”

Kapaklı’ya yapılması planlanan Kapalı Otopark ve Meydan Projesi hakkında da talepte bulunan Başkan Biyik, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bir diğer konu da bildiğiniz gibi diğer ilçelere yapılan çalışmaları takdir etmekte birlikte, aynısından Kapaklı’ya biz de istiyoruz. Bu çalışmalar içerisinde projelerin yatırım bütçeleri ile ilgili Kapaklı’nın da gereken payı alması gerekiyor. Hizmete ciddi anlamda açız. Buraya gelen vatandaşlar altyapı, üstyapı ve sosyal alanları görmek istiyor. Özellikle şu Kapalı Otopark ve Meydan Projesi, 2021 bütçesinden çıkmış. Bununla alakalı bir müjde verin, diyin ki tekrar bütçeye alıyoruz biz yapacağız. Biz de çıkalım tüm basın huzurunda size teşekkür edelim. Bu koltuklar bize emanet, önemli olan bu koltukları başkasına devrettiğimizde ‘Şu Kadir Başkan zamanında yapılmış bir eserdir’ dedirtebilmek. Bunu dedirtmek için elimizde çok güzel bir proje var.”

"2021 BÜTÇESİNE SADIK KALMAYACAĞIZ"

12 Şubat’ta Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile basına açık bir toplantı gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Albayrak, orada tüm bu konuların masaya yatırılacağını söyledi. Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Kapaklı’ya pozitif bir ayrımcılık yapabileceğini de söyleyen Başkan Albayrak, “Allah kısmet ederse 12 Şubat’ta Mustafa Başkanımız ile beraber basının huzurunda bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu Tekirdağ’da daha önce yapılmış bir şey değil. Orada bu soruların bütün cevabını bulacaksınız. Yine de şöyle söyleyeyim; 2021 bütçesine çok da sadık kalmayacağız. Gerekirse Kapaklı’nın acil bir ihtiyacında 50 milyon lira bile olsa bu yatırımı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Karşılıklı diyalogların ardından ziyaret son buldu. Akabinde Başkan Albayrak ve beraberindekiler Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.,