Kapaklı Gazetesi - Merhum Alparslan Türkeş’in Türk siyasetinde önemli bir aktör olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “Başbuğ Alparslan Türkeş’in en önemli mirası ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir.” dedi.

Başkan Bütün, Merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu sözlere yer verdi: “Başbuğ Alparslan Türkeş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından milli devlet yapısının ve milli kimliğin geniş kitleler tarafından benimsenmesinde ve yüceltilmesinde tarihi bir rol oynamıştır. Kelimenin tam anlamıyla ikinci nesil gerçek bir Kuvayı Milliye önderi olan Alparslan Türkeş, bütün hayatını Türk milletinin mutluluğu, esenliği ve aydınlık yarınları için çalışarak geçirmiştir.

“MHP HER DAİM ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ TARAFINDAN YAŞATILACAKTIR”

Alparslan Türkeş, Türk gençliğine milli ve manevi değerleri aşılayarak, Müslüman Türk kimliği özelliklerine sahip, ülkesi ve devleti için hizmet aşkıyla dolu ülkücü nesiller yetiştirmiştir. Başbuğ Alparslan Türkeş’in en büyük eserlerinden birisi olan idealist ülkücü gençlik, Türk milletinin geleceğinin teminatı olarak her daim nöbetine devam etmektedir.  Başbuğ Alparslan Türkeş’in en önemli mirası ise Türk milletini çağlar üzerinden sıçratarak medeniyet yarışında ön saflara geçirecek aksiyonun siyasi organizasyonu olarak kurulan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Büyük davalar gibi büyük liderlerin de ölümsüz olduğu gerçeğinden hareketle Başbuğ Alparslan Türkeş’in ve onun misyonunu sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’nin her daim Ülkücü Türk gençliği tarafından yaşatılacağından hiçbir şüphemiz yoktur.

“KUTLU DAVAMIZIN YOLUNDA EĞİLMEDEN YÜRÜYENLERE SELAM OLSUN”

Başbuğ Alparslan Türkeş’in rahle-i tedrisinden geçmiş olan liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey, devletin, milleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü ilkesine bağlı olarak onun bıraktığı kurumlarda hizmetine devam etmektedir.   Hem Ülkü Ocakları hem de onun oluşturduğu siyasi organizasyonumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nde Türk milletine hizmet eden biri olarak, Alparslan Türkeş’in misyonu ve çizgisinin rehberliğinde kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeyi bir şeref addediyoruz. Uzun ve çetin yolumuzda her türlü menfaati, tehditleri ve engelleri elinin tersiyle iterek Başbuğ Alparslan Türkeş’in izinde kutlu davamızın yolunda eğilmeden bükülmeden yürümeyi başaranlara selam olsun.
 
Hizmetleriyle büyük Türk Milletinin ve bütün Türk Dünyasının gönlünde eşsiz bir yer edinen Alparslan Türkeş’i vefatının 24.sene-i devriyesinde bir kez daha rahmetle anıyorum, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Mekânı Cennet, aziz ruhu şad olsun.”