Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl düzenlemiş olduğu gençlik kampı için başvurular başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her yıl düzenlediği gençlik kampı için başvurular 15 Nisan itibariyle başladı. Her türlü yaş aralığından birçok gencin katılabileceği kampın, son başvuru tarihi ise 15 Temmuz olarak belirlendi. 

TAMAMEN ÜCRETSİZ OLACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinde yapmış olduğu açıklamaya göre kamp tamamen ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil bütün ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek.  

ONLINE BAŞVURU İMKANI 

Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılırken, bir kamp dönemi ise 7 gün sürecek. Düzenlenen kamplara başvurular; 15 Nisan-15 Temmuz arasında Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinden online bir şekilde gerçekleştirilecek. Online başvuru imkanı bulamayan gençler ise İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri’ne giderek başvurularını yapabilecekler.

İŞTE BAŞVURU KOŞULLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı kampa katılmak isteyen gençlerin kamp başvurularının değerlendirmesinde şu koşullara dikkat edecek; Aile aylık net geliri 1.603 TL’nin altında olması, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde takdir belgesi alması, Gençlik Merkezi üyeliği, kamplara katılmak amacıyla iki yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamamak ve yaşadığı şehrin köy ve kırsalında ikamet etmek. Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurusu halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecek.