TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ’nin Kapaklı İlçesindeki içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımlarını yerinde inceledi. 

TESKİ geçtiğimiz aylarda, Kapaklı’ya toplam 86.305 metre altyapı yapma hedefi ile yola çıktı. Bu yıl Mart ayında start alan proje sürerken Kapaklı’ya gelerek yerinde incelemelerde bulunan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, kontrol mühendisi Burak Gürses’ten çalışmaların seyri hakkında bilgi aldı.

‘’BU YIL KAPAKLI’NIN YILI’’

Genel Müdür Şafak Başa, TESKİ’nin Kapaklı yatırımları hakkında yaptığı açıklamada; “Bu yılı Kapaklı yılı ilan ettik. Kapaklı genelinde çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bugüne kadar 17.000 metre içme suyu hattı, 25.000 metre kanalizasyon hattı ve 3.000 metre yağmur suyu hattı imalatı yaptık. Kapaklı İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı işi kapsamında toplamda yapılması planlanan 86.305 metre altyapının 45.000 metresi yapıldı ve yatırımımızın %52’si tamamlanmış oldu. Yatırım bedelimiz 25.785.723 TL’dir.’’ İfadelerini kullandı.

‘’SU İHTİYACINA DESTEK SAĞLADIK’’

Kapaklı’nın yeni altyapısının, artan nüfus göz önüne alınarak yapıldığını belirten Müdür Başa, ‘’Bahçeağıl Mahallemizin içme suyu ve kanalizasyon imalatları tamamladı, şu anda evsel bağlantıları yapılmaktadır. Atatürk, Cumhuriyet, Pınarça ve Bahçelievler Mahallelerimizde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Ek olarak Kapaklı’da 4 adet yeni içme suyu kuyusu açarak ilçemizin su ihtiyacına destek sağladık. Nüfus artış verileri de göz önüne alınarak 2050 yılı dâhil ilçemizin su ihtiyacını karşılayacak kapasitede yeni içme suyu depoları inşa ediyoruz.’’ dedi.

‘’KOLEKTÖR HATTININ %90’I TAMAMLANDI’’

Projenin büyük bir bölümünün gerçekleştirildiğini dile getiren Başa, ‘’Bahçelievler Mahallemizde 1.500 metreküp, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerine hizmet verecek 2.500 metreküp, Pınarça Mahallemizde 2.000 metreküp ve Bahçeağıl Mahallemizde 200 metreküp olmak üzere 4 adet yeni içme suyu deposu inşa edilmektedir. Ayrıca içme suyunu terfi edecek 3 adet terfi merkezi inşa edilmektedir. Yine bu işimiz kapsamında Bahçelievler Mahallemizin atıksuyunu Çerkezköy-Kapaklı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine iletecek olan 4.600 metre uzunluğundaki kanalizasyon kolektör hattımızın %90’ı tamamlanmıştır.’’sözlerini kaydetti.

‘’TOPLAM YATIRIM HACMİ 47.765.671 TL’’

Projenin tamamlanması halinde Kapaklı’nın altyapı probleminin çözülmüş olacağını kaydeden Başa, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Kapaklı’nın nüfusu çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Artan nüfusa yetişiyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında Kapaklı’nın temel altyapı sorunları çözülmüş olacak. Toplam Yatırım Hacmi 47.765.671 TL’ye Ulaştı TESKİ olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar Kapaklı’da 14 adet işimizi tamamladık. Yatırım maliyeti 17.719.971 TL’dir. Halen devam eden 6 adet işimiz vardır. Bunların bedeli de 30.045.700 TL’dir. Böylece toplam yatırım hacmi 47.765.671 TL’dir. TESKİ olarak hızla büyüyen Kapaklı için çalışmaya devam edeceğiz. Sağlam altyapılarla sağlam gelecekler inşa ediyoruz.”