Kapaklı Belediyesi Avukatı Gülden Ağırman, belediyenin Şehit ailesinin evine icra takibi gönderdiğine dair çıkan haberlere yazılı bir basın açıklaması ile cevap verdi.

Yaşanan olayla ilgili ‘’Özellikle Şanlı Ordumuzun büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek yürüttüğü Afrin Operasyonunun yaşandığı bu dönemde, dikkatsizlikle yapılan bir hatadan ötürü şehit ailelerini ve kurumumuzu üzecek bir olayın yaşanmasına sebebiyet vermiş olmam en başta beni derinden yaralamıştır.’’ açıklamasında bulunan Kapaklı Belediyesi Avukatı Gülden Ağırman, tüm kamuoyundan ve şehit ailesinden özür dilediğini belirtti.

Avukat Ağırman tarafından yayımlanan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

‘’ 20 Mart 2018 Salı günü, gerek yerel basın gerekse ulusal basında, ‘Kapaklı Belediyesi Şehit Ailesinin Evine İcra Takibi Gönderdi’ şeklinde haberler yapılmasının ardından bu basın açıklamasını yapmak zaruri hale gelmiştir.

''DOSYA TAMAMEN KAPATILDI''

Yaklaşık 3 buçuk yıldır Kapaklı Belediyesi’nde Avukat olarak görev yapıyorum. Bilinmesini isterim ki kurumumuzda her gün, yüzlerce dosya işlem görüyor. Kamuoyunda infial yaratan bu icra dosyası da diğer dosyalar gibi kurumumuzda işlem görmüş, benim dikkatsizliğimden ötürü işleme alınarak karşı tarafın şehit ailesi olduğunu bilmeden, kahraman şehidimizin ailesine gönderilmiştir. Konunun ortaya çıkmasının ardından ivedi bir şekilde icra takibi dosyasının tüm masrafları tarafımdan ödenerek dosya tamamen kapatılmıştır.

‘’BİNLERCE KEZ ÖZÜR DİLİYORUM''

Öncelikle TSK Mensubu eşi bir kadın olarak, başta Şehidimiz Kadir Dadaş’ın hatırası ve ailesi olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan şehitlerimizden, bu aslan evlatları yetiştiren ailelerinden ve Aziz Türk Milletinden binlerce kez özür diliyorum. Özellikle Şanlı Ordumuzun büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek yürüttüğü Afrin Operasyonunun yaşandığı bu dönemde, dikkatsizlikle yapılan bir hatadan ötürü şehit ailelerini ve kurumumuzu üzecek bir olayın yaşanmasına sebebiyet vermiş olmam en başta beni derinden yaralamıştır. 

‘’KAMUOYUNUN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM’’

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, dikkatsizlikle yapılan bir hata sonucu meydana gelen bu üzücü olay üzerinden siyaset yaparak şahsımı, Kapaklı Belediyesi’ni ve Belediye Başkanımızı yıpratmak isteyenleri de kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi ben, şanlı Türk Ordusunun mensubu bir askerle evliyim. Bağlı bulunduğum kurum ve Belediye Başkanımızın da Vatan ve Bayrak sevgisini, Şanlı Türk Ordusu’na karşı tutumunu da zaten anlatmama gerek yok. Sanki kasıtlı bir davranışmış gibi olayı basına yansıtanların da samimi olmadıklarını, siyaset uğruna ülkemizin göz bebeği şehit ailelerimiz ve kurumumuzu karşı karşıya getirmek istediklerini düşünüyorum.

‘’AFRİN’DEKİ MEHMETÇİĞİMİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM’’

Açıklamama son vermeden önce bir kez daha başta kahraman Şehidimiz Piyade Er Kadir Dadaş’ın ailesi özelinde bu kutsal vatan toprağını kanlarıyla sulayan Mehmetçiğimizden, evlatlarını bu vatana şehit veren ve gözlerini bile kırpmadan ‘Vatan Sağ olsun’ diyerek tüm Dünyaya örnek bir duruş sergileyen Şehit Ailelerinden ve Aziz Türk Milletinden özür diliyor, Vatan savunması için Afrin’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu şanlı Mehmetçiğimize saygılarımı sunuyorum.’’