Kapaklı Gazetesi - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “Aziz ve necip milletimiz ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir.” dedi.

Cumhuriyetin zor şartlar altında elde edilen bir değer olduğunu kaydeden Bütün, mesajında şu sözlere yer verdi: “Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü büyük bir şevk, heyecan ve gururla idrak ediyoruz. Dağılmış, parçalanmış, işgal ve esaret zincirleriyle sarılmış bir İmparatorluktan millet egemenliğine dayalı bir yönetim anlayışına ulaşılması elbette kolay olmamıştır.

Bu aziz millet 1. Dünya Savaşı ve akabinde yaşadığımız milli mücadelede,100 binlerce şehit vererek bin yıllık vatan toprağını kanı ve canı pahasına koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. Millet yaşadıkça, bölünmez bütünlüğü korundukça her türlü mihnet ve zahmetin sonuçsuz kalacağı, saldırıların da hükümsüz bırakılacağı böylelikle gösterilmiştir. Hür doğup hür yaşamaya hayatı pahasına ant içmiş milletimiz, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyete giden bu kutlu yolda emperyalizmin en zalim, en zorba işgal ve saldırılarını, tek bayrak altında tek bir ülkü ve ilke için birleşerek püskürtmüş, eşsiz tarihî şahlanışını 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’le taçlandırmıştır. Ecdadımızın kanları ile bin yıldır bize vatan bıraktığı bu topraklar dün olduğu gibi bugün de zaman zaman hain hesaplara maruz kalabiliyor. Aziz ve necip milletimiz ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir. Binlerce yıllık devlet geleneğine, büyük devlet olmanın tecrübe ve hafızasına sahip olan Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik ve beraberlik içerisinde sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”