Kapaklı Gazetesi - AK Parti İlçe Başkan Vekili Mehmet Aymak’ı, gazetemiz muhabiri Furkan Bolat’a karşı kullandığı hakaret içerikli sözlerden dolayı özür dilemeye davet eden İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, bu hareketin siyasi etiğe yakışmadığını vurguladı.

Gazeteci Furkan Bolat’ın köşe yazısında yazmış olduğu açıklamalara gelen destekler sürerken, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mehmet Aymak’a ise tepkiler çığ gibi artıyor. Aymak’ın yakışıksız davranışına tepki gösteren İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de, konuyla ilgili bir basın açıklaması yayımlayarak Aymak’ı kınadı.

‘’BAŞKAN VEKİLİNİN BU DAVRANIŞINI KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIK’’

Siyasilerin birinci önceliğinin toplumsal barışı sağlamak olduğunu vurgulayan Çetin, açıklamasında şunları söyledi; ‘’İlçemizde yayın yapan yerel bir Gazetemizde 4 Mayıs tarihinde “Eşeğe Altın Semer Vurursan” başlığıyla yapılan haberde anlatılanlar kabul edilemez ifadelerdir. Alenen kendisine küfür edildiğini ifade eden gazetecimize yapılan bu hakaret bizleri de derinden üzmüştür. Her yerde ve her şartta topluma örnek olması beklenen bir siyasi partinin ilçe başkan vekilinin bu tavır ve davranışını kendilerine yakıştıramadık ve bu davranışını kınıyoruz. Bu davranışı sergileyen, hem bir ilçe başkan vekili hem de Kapaklı belediyesinde çalışan aynı zamanda toplumsal sorumluluk sahibi olması gereken konumdaki biri tarafından küfürler edilmesi Kapaklımız için talihsizliktir. Kaldı ki siyasilerin birinci önceliği toplumsal barışı sağlaması olduğunu düşünüyoruz.’’

‘’BASIN MENSUPLARINA KÜFÜRLER EDİLMESİ ÇOK YANLIŞ BİR DAVRANIŞ’’

Gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını hatırlatan Çetin, ‘’Basın mensubu arkadaşlarımız zor şartlarda, bizlere doğru ve tarafsız haberleri ulaştırma mücadelesinde iken bu şekilde küfürlü sözler söylenerek hakaret edilmesi ve korkutulmaya çalışılması çok ama çok yanlış bir davranıştır. Basının sindirilmeye çalışıldığı ve özgür habercilik yapması konusunda da gözdağı verilmeye çalışıldığı izlenimi doğmaktadır. Daha iki gün önce Dünya basın özgürlüğü gününü kutladık. Basının haber alma/verme değerini anlatmakla bitiremedik işte bu şekilde davranışlarla basının özgür ve tarafsız davranmasının da önüne set vuruyoruz. Ülkemizde basının ve basın mensuplarımızın durumu ortada basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 154.sırada bulunduğumuz sıramız aslında yaşananların ne olduğunu açık ve net anlatmaktadır.’’ Şeklinde konuştu.

‘’ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ’’

Son olarak Aymak’ı özür dilemeye davet eden Yusuf Çetin, ‘’Bu davranış ve hakareti yapan ilçe başkan vekilini, başta bu küfür ve hakarete maruz kalan gazeteci arkadaşımızdan ve ilçemizin değerli gazetecilerinden olmak üzere tüm Kapaklı kamuoyundan özür dilemeye, yaptığı görev ve sorumluluğu yerine getirmeye, mensubu olduğu siyasi partiyi de kurumsal olarak söz konusu davranışı kabul etmediklerini açıklamaya ve kurumsal açıdan özür dilemeye davet ediyoruz.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.