2016 yılında temeli atılan ve geçtiğimiz günlerde yapımında sona gelinen Atatürk Kültür Merkezi'nin, 20 Mart Çarşamba günü saat 16.00'da açılışı gerçekleştirildi. İçinde otopark, fitness salonu, Türk hamamı gibi birçok alanın bulunduğu Kültür Merkezi'nin açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜLTÜR MERKEZİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşan isim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Bülent Doğan oldu. Kültür Merkezi ile ilgili bilgiler veren Doğan, ''Kapaklı Kültür Merkezi inşaatımıza 6 Eylül 2016 tarihinde başladık. Kültür merkezimiz 3 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kat olarak, 5 bin 557 metrekare arazi üzerinde 16 dönüm inşaat alanına sahiptir. 3’üncü bodrum katında 90 araçlık otopark bulunuyor. 2’nci bodrum katta 296 kişilik çok amaçlı salon, 3 adet sanatçı hazırlık odası, 600 metre kare fitness-pilates salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, soyunma odaları, bay bayan mescit yer alıyor. 1’inci bodrum katta, açık amfi tiyatro, 500 kişilik balo salonu, toplam 216 kişilik 3 adet tiyatro salonu, 130 metrekare kafeterya ve çocuk oyun alanı yer almakta. Zemin katta 215 metrekare kütüphane ve ticaret alanı var. 1’inci katta, 4 adet derslik, ticaret alanımız yer alıyor. 2’nci katta, 5 adet derslik 1 adet öğretmenler odası, 5 adet konaklama odası, 140 metrekare restoran ve 85 metrekare teras yer almakta. 3’üncü katta ise, fotoğraf atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi ve dans atölyemiz bulunuyor.'' dedi.

''KÜLTÜR MERKEZİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GÖSTERGESİDİR''

 11 ilçede Kültür Merkezi kazandırmak istediklerini kaydeden Doğan, ''Kültür merkezi inşası, sosyal belediyeciliğin en önemli göstergelerindendir. Kültürel faaliyet alanları insanları eşitler, olumsuz önyargıları değiştirir, hoşgörü sağlar, toplumsal ayrışmayı önler zihinleri zenginleştirir ve özgür kılar. Latince kökenli kültür kelimesinin anlamı, tarlaya ekin ekmek ve süt mayalamaktır. İnsanımızın kardeşliğinin, birliğinin ve umutlarının bu kültür merkezimizde mayalanması dileğiyle başta herkesin Kadir Abisi, Başkan Kadir Albayrak’a, Kapaklımızın başarılı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve Büyükşehir ve Kapaklı Belediyesi’nin projeye katkı veren tüm personeline teşekkür ediyorum. Açılışa katılarak bizlere moral veren kıymetli Kapaklı halkına saygılar sunarım. Hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

''HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ''

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise açılışta yaptığı konuşmada, 2018 yılının biraz rötarlı geçtiğini, fakat 2019 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Kapaklı’da birçok hizmete imza atacaklarını söyledi. Kapaklı'da herkesi kucaklayan bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayan Mandalı, “31 Mart seçimleri genel seçim değil, yerel seçim. 15 yıldır olduğu gibi yine ‘Ne olursan ol yine gel’ felsefesiyle herkesi kucaklayacağız. Kapaklı’da 120 bin kişi huzurlu bir şekilde yaşıyor. 15 yıldır insanları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden tek çatı altında toplamaya çalışıyoruz. Kapaklı’nın yarınlarını inşa etmeye devam edeceğiz. Osmanlı’yı da seviyoruz, Atatürk’ü de. Birileri unutturmaya çalışsa da bizler değerlerimizi korumaya devam ediyoruz” dedi. 

“BELEDİYECİLİK VİZYON VE TECRÜBE GEREKTİRİR”

Belediyecilikte vizyon ve tecrübenin önemli olduğunu vurgulayan Mandalı, “Kapaklı’da bir dikili ağacı olmayanlar belediyeyi yönetmeye talip oldu. Sizin Kapaklı’ya ne faydanız olur. Siz ancak yıkmayı bilirsiniz. Ne yaparsanız yapın bizi durduramıyorsunuz, durduramazsınız. Çünkü bizim halkımız var. Trakya’nın parlayan yıldızı Kapaklı ve burada yaşayan 120 bin kişi ile biz çok büyük bir aileyiz. Her zaman daha iyisine layık olduğunuzu biliyorum. İnşallah yeni dönemde de büyüyen ve gelişen Kapaklımızda sizlere yakışan eserleri kazandırmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ölümsüzleştirdiğimiz eserin Kapaklımıza hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kaydetti. 

“MANDALI KAPAKLI'NIN TALEPLERİNİ ALANA KADAR KARTAL GİBİ''

Başkan Mandalı'nın konuşmalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, vatandaşlara hitap etmek üzere kürsüdeki yerini aldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı’daki büyükşehir belediye meclis üyelerinin 5 yıl boyunca Kapaklı’nın sorunlarını büyükşehir meclisinde dile getirdiklerini belirten Albayrak, “İrfan Mandalı, Kapaklı’nın taleplerini alana kadar bir kartal gibi kesiliyor. Başkanımızı ve meclis üyelerini tebrik ediyorum. Ama esas tebrik bu değerli arkadaşlarımı seçen siz Kapaklılı vatandaşlarıma. 5 yıl boyunca istedikleri yatırımların birçoğunu aldılar ama Kapaklı yeni kurulan bir ilçe olması sebebiyle bu yatırımlar yeterli değil. 31 Mart’ta sayın başkanımla beraber seçildiğimiz zaman bazı hizmetlerin çok daha hızlı yürüdüğünü göreceksiniz. Yapacağımız projelerin ve yatırımların bütün altyapıları tamamlandı. Yasal prosedürler de tamamlandı.” dedi.

“MANDALI'NIN KARŞISINA ÇIKMALARINI YADIRGIYORUM”

Rakip adaylara da eleştrilerde bulunan Başkan Albayrak, “Şimdi Kapaklı’ya verecek hiçbir şeyi olmayanların, Kapaklı’yı çok iyi tanımayanların Kapaklı’da kalkıp belediyeye talip olmalarını yadırgıyorum. Hele de İrfan Mandalı’nın karşısında rakip olmalarını iyice yadırgıyorum.'' dedi.

''4 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK''

Tekirdağ'ın, yeni kurulmuş olan bir Büyükşehir Belediyesi olduğunun altını çizen Albayrak, ''Vatandaşa büyükşehir tam anlatılamadı. Bunda herkesin kabahati var. Kuruluş aşamasını tamamladıktan sonra 172 projede 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yaptık.  Ben sadece Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yapmak zorunda kalıyorum. İlçe Belediyelerimizle birlikte 4 milyar liralık yatırım yaptık.  Bir bu kadar daha ihtiyacı var. Bu da, 17 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi partinin Tekirdağ’ı nasıl ihmal ettiğinin göstergesi” diye konuştu. 

“BALKANLARIN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Törende diğer bir konuşan isim İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan oldu. Yatırımda emeği geçen Başkan Albayrak ve İrfan Mandalı'ya teşekkürlerini ileten Kaplan, ''Böyle güzel yatırımlara imza atan belediye başkanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Ben her iki belediye başkanımızın da arkalarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Tekirdağ'da Kadir Albayrak, Kapaklı'da ise İrfan Mandalı'yı sonuna kadar destekleyeceğiz. Tüm siyasi partili vatandaşlarımızın da başkanlarımıza oy vermelerini istiyoruz.'' diyerek konuşmasını noktaladı.

''İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK''

Ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer katılımcılara hitap etti. Sosyal belediyeciliğin önemli bir anlayış olduğunu kaydeden Yüceer, ''Burada iki kıymetli Belediye Başkanımız var. Özellikle sosyal demokrat belediyecilik anlayışında hizmetler biraz daha farklı. Daha çok insan ve kent odaklı. Başkanlarımız kentinin sorunlarını, sosyal alan ihtiyacı, mesire alanı ihtiyacınız, su veya yol ihtiyacınız çok iyi biliyor. Her bir belediye başkanı adayımız bu toprakların ve sizlerin bir parçası. Bu yüzden sorunları ve çözümleri iyi biliyorlar. Bugün Kapaklı'da Atatürk Kültür Merkezi açılışındayız. Bu ilk açtığımız tesis değil, inşallah son da olmayacak. Katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'' diye konuştu.

''TEKRAR 12-0 YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM''

Programın son konuşacısı ise CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun oldu. Genel siyasetle ilgili eleştiriler yapan Milletvekili Aygun, ''Kaçak saray günde 1 milyon 800 bin TL. Fakat benim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesindeki Başkanım Kadir Albayrak 2014'ten 2019'un başına kadar tam 4 milyar TL'lik yatırım yapmışlar. Böyle Kültür Merkezleri, yollar ve daha niceleri. Daha dün Başkanımız Mandalı'nın Rüzgar Enerji Santralini açtık. Onlar burada Termik Santral yapmak isterken bizim belediyemiz temiz enerji santrali açtı. Daha çok konuşacak şey var ama şunu bilmenizi istiyorum; elinizde bir fırça var, Mart'ın sonunda bir bahar geliyor ve bir badana yapmanızı istiyorum. Tekirdağ'da başkanlarımız ile birlikte yeniden 12-0 yapacağıma inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Protokol mensuplarının konuşmalarının ardından kurdele kesilerek kültür merkezinin açılışı gerçekleştirildi.