Kapaklı Gazetesi - Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde tüm toplantı ve etkinlikler gibi güreş müsabakalarına da ara verildi. Kapaklı’da zor şartlarda idmanlarını sürdüren güreşçiler müsabakalara hazırlanırken, yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Yağlı Güreşçi Orhan Sözer, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e seslendi. Kapaklı Belediyesinin güreş sporuna sahip çıkması gerektiğini söyleyen Sözer, “Pandemi sürecinde uzun bir süre evde kaldık. Biz bu sporun yaşatılması için emek sarf ediyoruz ancak ata sporumuza bir destek yok.” dedi.

“ÖNÜMÜZÜ AÇSALAR GELECEĞİ PARLAK SPORCULAR VAR”

Destek için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile görüştüklerini söyleyen Sözer, “Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile görüştüm, kendisi bize arka çıkacağını söylemişti.  Biz hava ısındığında bu gördüğünüz çayırda idman yapıyoruz. Birçok insan bu spora gönül vermiş ve önünü açsalar geleceği parlak çok sporcu var. Bu idmanların her gün yapılması gerekiyor. Ancak Kapaklı’da bu olmuyor, niye olmuyor bilmiyorum. Bizim gibi sporcular Kapaklı’da harcanıyor.” ifadelerini kullandı.

“YAĞIMIZI, SUYUMUZU KENDİMİZ TEMİN EDİYORUZ”

Pandemi döneminde idman yapmakta zorlandıklarını söyleyen Sözer, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Biz bu zamanda yetkililerden destek bekliyoruz. Pınarça’da bir spor salonumuz vardı, orada idman yapıyorduk ama pandeminin araya girmesi ile idmanlarımıza bayağı bir süre ara verdik. Ben Çerkezköy’de eğitim aldım ama Kapaklı’nın adını duyurmak için buraya geçtim. İrfan Başkanımız bize bayağı arka çıktı sağ olsun. Mustafa Başkanımızın iş yoğunluğundan dolayı destek çıkamadığını düşünüyorum, inşallah kendisi de destek olacaktır. Biz kendisinden sporcunun yanında olmasını bekliyoruz. Civar ilçelerdeki belediyeler pehlivanlarına tüm imkanları sunuyor. Biz de Mustafa Çetin’den bunu istiyoruz. Şu an yağımızı, suyumuzu kendimiz temin ediyoruz.”

“YIKANMA KABİNİ YAPSA BİLE YETECEK”

Duşakabin talebinde bulunan Sözer, “İdmanlardan sonra yıkanmamız gerekiyor ve Kazak Gölü Mesire Alanı’ndaki çeşmelerde, soğuk suyla yıkanıyoruz. Buraya piknik için gelen aileler rahatsız oluyor ve ister istemez tartışma yaşıyoruz. Yıkanmaya bir yerimiz yok. Kendisi bize yıkanma kabini yapsa bile yetecek. Ben işten çıkıp idmanlarıma geliyorum çünkü sporda parlak bir gelecek bekliyorum. “ diyerek açıklamasını noktaladı.