Kapaklı'nın görsel güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak ve tarihine ışık tutmak amacıyla Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından fotoğraf toplama kampanyası başlatıldı.

Gerçekleştirilen kampanyada vatandaşlar, Kapaklı’nın geçmişine ait fotoğraf karelerini tarihi ve geçmişi canlandırmak adına kullanıma açacak. Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Köyden Kente Kapaklı Fotoğraf Sergisi’ projesi ile fotoğraf sergisi düzenleyen belediye, toplanan fotoğrafları bu sergide yayınlayacak.

“KAPAKLIMIZIN TARİHİNE IŞIK TUTACAK”

Tarihin, bizzat vatandaşlar ile daha detaylı yazılabileceğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, düzenlenen proje hakkında şu açıklamayı yaptı; “Kapaklımızın geçmişine ait, siyah beyaz kareleri Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimimiz bünyesinde toplayarak arşiv oluşturuyoruz. Toplanılan fotoğraflar Kapaklımızın tarihine ışık tutacak. Fotoğraflarımızı topladığımızda Köyden Kente Kapaklı Fotoğraf Sergisini yapmayı planlıyoruz. Kapaklımızın tarihinin de bir fotoğraf arşivi olmalı ki yarınlarımıza da kalmalı. Böylece görselleri kayıt altına alınıp kaybolmalarını önlemiş olacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Vatandaşlarımız evlerindeki eski veya yeni, renkli ya da siyah beyaz fotoğrafları bizimle paylaşarak kampanyamıza destek olabilirler. Vatandaşlarımız ayıca Kentimiz ile ilgili eski fotoğrafları Kapaklı Belediyesi 0530 955 64 63 nolu WhatsApp hattına gönderebilirler.”