Kapaklı Gazetesi - Huzur Oto Lastik Sahibi Hamdi Kapusuz, kış aylarında araç bakımı yaptırmak isteyen sürücülere tavsiyelerde bulundu. Kapusuz, ‘’Sürücüler kış aylarını rahat geçirmek istiyorsa akü, cam sileceği, antifriz ve lastik kontrolü yapmalı.’’ dedi.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte araçların kışlık bakımı hayati önem taşımaya başladı. Başta kış lastiği değişimi olmak üzere şoförler, çeşitli bakımlar için oto tamirhanelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kış bakımının önemine ve zorunluluğuna dikkat çeken Huzur Oto Lastik Sahibi Hamdi Kapusuz, sürücülere kış aylarında güvenli bir sürüş için uygulanması gereken püf noktalardan bahsetti.

‘’1 ARALIK – 1 NİSAN ARASINDA KIŞ LASTİĞİ KULLANIMI ZORUNLU’’

Kış lastiğinin ticari araçlarda zorunlu olduğunu dile getiren Kapusuz, ‘’Sürücülerin daha iyi yol tutuşu, daha iyi performans sağlamaları için kış lastiği çok önemli. Hava şartlarının 7 dereceye düştüğü aylarda kış lastiği takmak gerekir. Bölgesel olarak hava şartlarına da bağlı ama bu bölgedeki şoförlerimize Aralık ayında kış lastiğine geçmelerini öneriyorum. Zaten yasalarca da ticari araçlar için 1 Aralık – 1 Nisan arasında kış lastiği kullanımı zorunlu.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KAR ZİNCİRİ BUZLANMADAN KORUMAZ’’

Kış ayında kazaların gizli buzlanma ve don gibi etkenlerden gerçekleştiğine dikkat çeken Kapusuz, ‘’Kış aylarında kazaların çoğu yol tutuşundan dolayı gerçekleşiyor. Şoförlerimiz genel olarak kış lastiğini bölgenin hava koşullarına göre düşünebilir. Biz işçi kesimin yoğun olduğu ve buraya çalışmak için gelen birçok insanın bulunduğu bir bölgede yaşıyoruz. Kış aylarında memleketlerine gitmek isteyen sürücüler, hazırlıksız yakalanmak istemiyorlarsa lastiklerini değiştirsinler. Bir diğer yanlış da kar zincirinin kış aylarında yol tutuşu sağladığı düşüncesiyle kullanılması. Kar zinciri sadece karın yoğun olduğu bölgede işe yarar, onun dışında buzlanma ve don olayların karşı hiçbir etki sağlamaz.’’ Şeklinde konuştu.

‘’HER BÜTÇEYE GÖRE LASTİK BULMAK MÜMKÜN’’

Kış lastiği almak isteyen sürücülere fiyatlar hakkında da bilgilendirmede bulunan Hamdi Kapusuz, ‘’Lastik fiyatlarında elbette geçtiğimiz senelere göre bir miktar artış oldu. Fakat kampanyalı lastikler de mevcut. Her bütçeye göre kış lastiği bulmak mümkün. Örneğin 220 TL’ye de kış lastiği bulabilirsiniz 1.500 TL’ye de. Önemli olan sürücünün hangi kalite ve ebatta lastik kullanmak istediği. ‘’ dedi.

‘’ANTİFRİZ KONTROLÜ YAPILMALI’’

Son olarak kış aylarında sürücülerin alması gereken diğer tedbirlerden bahseden Hamdi Kapusuz, ‘’Kışın alınması gereken diğer tedbirler de Kış aylarında kar lastiğinden ziyade sürücülerin cam sileceği kontrolü, akü kontrolü, bir de aracın olmazsa olmazı antifriz kontrolü yapması gerekiyor. Mutlaka antifriz kontrolünün yapılması gerekiyor çünkü soğukta aracınız donlu bir bölgeden geçince donuyor. Çoğu sürücü bilmiyor fakat bu donmalar ciddi hasarlara sebep olabiliyor. Bugün 50 – 100 liralık bir maliyetle aracınızı bu don riskinden kurtarabilirsiniz. Eğer sürücülerimiz kış aylarını rahat geçirmek istiyorsa akü, cam sileceği, antifriz ve lastik kontrolü yapmalı. ‘’ uyarısında bulundu.