Kapaklı Gazetesi - Kapaklı siyasetinin tanınan isimlerinden Yağmur Turizm Sahibi Akın Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla bir kahvaltı programı düzenledi.

Yağmur Turizm Sahibi Akın Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Lezzet Sarayı’nda bir kahvaltı programı tertip etti. Gerçekleştirilen programa Kapaklı’da görev alan tüm mahalle muhtarları ve basın mensupları katılım sağladı. Programda muhtarlarla buluşan Yılmaz, ‘’Muhtarlık müessesi doğrudan demokrasinin en iyi temsil edildiği en köklü, halka en yakın, çok iyi kurumsallaşmış, müesses ve halkın taleplerine yerinde en hızlı ve doğrudan cevap verebilecek, merkez ile yerel, devlet ile vatandaş arasında köprü oluşturan geleneksel sistemimizin temel yapı taşlarından biridir.’’ dedi.

‘’MUHTARLAR KAMUNUN YÜKÜNÜ HAFİFLETİR’’

Muhtarların bir mahallenin gelişimi ve değişimi konusunda büyük bir görev üstlendiğini belirten Yılmaz, ‘’Muhtarlarımız, Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürütmektedirler. Muhtar halka en yakın seçilmiş yönetim birimidir, devletin halkla en sıcak temas noktasıdır, devletin güler yüzü ve şefkat elidir, halkın yönetime katılımının en önemli aracıdır, halkı yönetimin uygulamalarından haberdar eder, halkın devletle ve siyasetle kaynaşmasını sağlar, merkezi idarenin ve kamunun önemli bir paydaşı olarak yükünü hafifletir, çalışmaları kolaylaştırır ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansı arttırır. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. ‘’ dedi.

‘’MUHTARLARIN GÜÇLÜ OLMASI ÜLKEMİZİN GÜÇLÜ OLMASI DEMEKTİR’’

Mahalle muhtarlarının anlamlı gününü kutlayan Akın Yılmaz, ‘’Demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşları olan muhtarlarımızın güçlü olması, demokrasimizin, şehrimizin ve ülkemizin güçlü olması demektir. Milletimizin iradesinin gerçek anlamda tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için daima muhtarlarımızın yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle;  başta ilimizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyor, hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal etmiş muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık ve esenlikler diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

‘’GÜNÜN DEĞİL GÖNÜLLERİN İNSANI OLDU’’

Ardından Akın Yılmaz, temsilen Kapaklı’nın tek kadın muhtarı Zühre Dökmeoğlu’na tüm mahalle muhtarları adına plaket takdim etti. Plaket takdim töreninin ardından bir teşekkür konuşması gerçekleştiren Kapaklı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, ‘’Akın Bey’e bu özel günde bizleri bir araya topladığı için teşekkür ediyorum. Kendisi günün değil, gönüllerin insanıdır. Bizlerin de her zaman yanında olmuştur. Tekrar bu ince düşüncesi için kendisine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

Ardından Yılmaz ve muhtarlar işletme önünde hatıra fotoğrafı çektirerek programı noktaladı.