Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da muhtarlar ve spor kulübü yöneticileriyle bir araya gelen AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, devlet yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kapaklı Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen öğle yemeğinde açılış konuşmasını AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik yaptı. Biyik, “Muhtarlarımızın, spor kulüplerimizin bize soruları olabilir diye sizleri burada bir araya getirdik. Sayın vekilimiz 7/24 erişilebilir olması sebebiyle sizler zaten sürekli temas halindesiniz. Ama bazen bir araya gelmelerin de değeri bizim ve sizler için farklı kıymeti oluyor. Bu bağlamda milletvekilimizle Kapaklı’yı da ziyaret etmenin iyi olacağını düşündük. Kapaklı’nın ve Kapaklı’lıların sorunları, problemleri varsa ilk ağızdan bunları duyarak çözmek istedik. Sizler de davetimize katıldınız.  Hepinize bize katıldığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Gürdal hastane inşaatında incelemelerde bulundu Kaymakam Gürdal hastane inşaatında incelemelerde bulundu

“HALKIMIZIN İSTEKLERİNİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Programda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, ise konuşmasında Kapaklı’nın isteklerini çok iyi bildiğini söyledi. Kapaklı’ya hizmetlerin gelmesi için çaba sarf ettiklerini söyleyen Yel, “Gerçekten Kapaklı ilçemiz bize ait olması ayrıca heyecan verici, burada bulunmaktan da ayrıca gurur duyduğumuz bir ilçemiz. Yeni bir ilçe olmasından dolayı insanlarımızın isteklerini çok iyi biliyoruz. Bu konuda hem hükümet tarafıyla hem de belediye tarafıyla halkımızın bizden isteklerini karşılamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“ÖNEMLİ GÖREVLER YAPMIŞ BİR PARTİYİZ”

Milletvekili Yel konuşmasının devamında “Gerçekten ülkemiz sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde 20 yıldan bu yana çok anlamlı yatırımlara imza atan ülke konumuna geldik.” Diyen Milletvekili Yel,  “AK Parti Türkiye partisi, baktığımız zaman Hakkari’den Edirne’ye Tekirdağ’dan Muğla, Kars’a kadar Türkiye’nin her yerinde ya birinci sırada ya da ikinci sırada oy alan bir partiyiz. Milletimizi bütünleştiren bu anlamda da gerçekten de milletimiz arasında çimento görevi yapan bir parti olduğundan Türk Siyasi hayatında çok etkili, anlamlı bir yere sahibiz. Bu anlamlı yere sahip olmanın ötesinde bu alanda milletimizin bizden istediklerini de bilen bu alanda da milletimize hizmetkar olabilmek adına da çok önemli görevler yapmış bir partiyiz ve bizlerde bu konuda bize görev veren çok değerli aziz milletimize layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Tekirdağ’ımız da Kapaklı’mızda da yapılan çalışmalar kalkınma hamleleri, temel hak ve özgürlükler bakımından da gerçekten önemli hizmetler yapıldığını ve bu konuda da milletimizin bizden razı olduğunun farkındayız. Bunu söylerken sadece hayal dünyasında yaşayarak herhangi bir somut bir şeye dayanmadan bunu söylemiyoruz. Devamlı sizlerle beraber köy, kent, dere tepe dolaşıp çeşitli sanayi kuruluşlarımızla, işçi temsilcilerimizle, esnaf ne varsa onlarla görüştüğümüzde bizlere iletilen sorunların anında Ankara’da muhataplarıyla görüşülerek bunlara çözüm üretilebilen bir parti olduğu için de milletimiz 20 yıldan bu yana Ak Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı seçmiş durumda. Bundan sonra da yapacağımız hizmetleri Allah bizlere yapmaya nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

“KAPAKLI’DA ÇOK SAYIDA GENÇ NÜFUSUMUZ VAR”

Konuşmasında Kapaklı’nın oldukça genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Yel, “Özellikle Kapaklı ilçemizde siz değerli muhtar arkadaşlarımızın vatandaşlarla ilintisini çok iyi bilenlerdeniz. Bu konuda insanlarımızın size çok sık talepte bulunduğunu ve sizlerin de çok sık bir şekilde belediye başkanımıza, il başkanımıza ve milletvekilimize ulaşarak bu sorunları çözmek konusunda gerekli gayreti gösterdiğinizi şahit olan kişilerden bir tanesiyim. Hepinizden bu konuda Allah razı olsun. Temsil ettiğiniz makamın görevini yerine getirebilmek için de büyük bir çaba içerisindesiniz. Sizlerden aldığımız talepler bizler için çok önemli. Çünkü biliyoruz ki bu talepleri millet adına çözmek için çabalıyorsunuz ve milletin dertlerini çözmek için ailenizin dertlerini, kendi dertlerinizi unutarak gecenizi gündüzünüze katarak çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Hepinize millet adına da teşekkür ediyorum. Aramızda spor kulübü başkanlarımızda var onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü spor dediğimiz zaman toplumun tüm katmanlarını ama özelliklede gençlerimizi de bu anlamda doğru yola yönlendirebilmenin birleştirici yeri spordur. Kapaklı’da da çok sayıda genç nüfusumuz var. Bir şekilde doğru yönlere yönlendirilmesi, sağlıklı bir yaşam sürebilmesi bu anlamda da sosyalleşebilmesi için önemli yerlerden bir tanesidir. İnanıyorum ki Kapaklı’daki spor kulüplerimiz önümüzdeki süreçte hükümetimizin bugüne kadar yapmış olduğu yatırımların bundan sonraki dönemlerde daha da hızlı artmasıyla beraber Kapaklı’mızda sportif başarıları da çok daha fazla duyacağız. Son 3 yıl içerinde Tekirdağ’da sportif yatırımlarımızı hızlandırdık. Ben yine sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın meclis başkanımıza ve gençlik ve spor bakanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık değeri 3 yıl önce 180 milyon TL olan bugün ki değeri 600 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapmak için büyük bir mücadele veriliyor. Bunların bir kısmının çalışmalarına başladık. Bir kısmının ihalesi yapılmıştı. İnşaatları devam ediyor. 2024’le beraber Tekirdağ’ımız spor konusunda adından söz ettirecek başarılı bir il kuruluşu olacak. Biz bunun takipçisiyiz. “ dedi.

“YILDIZKENT KAVŞAĞI PROJESİ’NİN TAKİPÇİSİYİM”

Konuşmasında Kapaklı’daki devlet yatırımlarıyla ilgili de bilgiler veren Yel, “Bunun yanı sıra toplumun her kesiminden gelen talepler doğrultusunda özellikle Kapaklı’daki hükümet yatırımlarıyla ilgili ve belediye yatırımlarıyla ilgili ben bazı bilgiler vermek istiyorum. Sık sık gezen ve toplumla sık sık irtibata girmek isteyen bir milletvekilinizim. Bu anlamda sizin arzularınız ve istekleriniz doğrultusunda ne varsa sorun olarak anında görüp çözüm üretmek içinde birebir münasebetlerimiz olur. Bu konuda gezdiğimiz pek çok köydeki frekansımızı bir şekilde harekete geçirip halkımızla görüşmek için toplu bir şekilde hareket ediyoruz. İl ve ilçe başkanlığımız da çapraz bir şekilde çalışıyorlar. İşte bu sebeple Kapaklı ilçemizde Yıldızkent kavşağı sorunuyla ilgili 2 yıldan bu yana süren çalışmalarımız başarıyla sonuçlandı. Geçtiğimiz yıl yapılan ihale çalışmasıyla birlikte yer teslimi yapıldı. İnşaat faaliyetlerine de Temmuz ayı içinde başladık. Kapaklı halkımıza ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. 2023 yılı içerisinde hayatımızı çok kolaylaştıracak olan bu Yıldızkent projesi kavşağının takipçisiyim. Bir an önce bitirilmesini inşallah sağlayacağız. Kapaklı Devlet Hastanemizle ilgili bazı talepler vardı. Gerçekten çok hızlı büyüyen bir ilçeyiz. Çerkezköy’le birlikte Kapaklı Devlet Hastanesi birlikte yönetiliyordu, biz bunun müstakil olmasını istiyorduk. Bununla ilgili çalışmalarımızı yürüttük. Yine devlet, millet iş birliklerinden biriyle, Çerkezköy Organize Sanayi bölgesiyle beraber bu çalışmayı devletimiz birlikte yönettiler. Sağlık bakanlığımız, maliye bakanlığımız ile beraber bu çalışma yürütüldü. 2023 yılında da yeni devlet hastanemizi bitirmiş olacağız. İlçe emniyet müdürlüğüyle ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Dolayısıyla Kapaklı ilçemizin Çerkezköy’den ayrıldıktan sonra müstakil bir ilçe konusunda vatandaşlarımızın görmek isteyeceği tüm devlet yatırımlarının hepsi Kapaklı’mıza ya kazandırıldı ya da kazandırılmaya devam edecek. Hükümet konağı yapımımızı bitirdik. “ ifadelerini kullandı.

“GELİŞMELERİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Yel konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Kapaklı’mızda cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gönül belediyeciliği konusunda çok güzel örneklerini görmekteyiz. Özellikle evde yaşlı bakım hizmetleri başta olmak üzere ne kadar dar gelirli vatandaşımız varsa Mustafa Çetin belediye başkanımız bütün belediye meclis üyelerimizle beraber bu konuda büyük bir çaba içerisindeler.  Onlarda bu çalışmalarını gün geçtikçe arttırmaya devam edecekler. Bunlar bir eksiklikti bu eksiklikleri tamamladık. 1000’e yakın insanımızın yararlanabileceği aşevini de yaparak daha fazla insanımıza yardımda bulunmak için mücadele içindeyiz. Yine bunun dışında millet bahçemiz ile ilgili çalışmamız var. Belediyemiz ve şehircilik bakanlığımızla beraber Kapaklı’mıza bir millet bahçesi kazandırmak istiyoruz. Bu konuda çevre ve şehircilik bakanıyla görüşmelerimize devam ediyoruz. Belediyemizin projeleri hazır. Yine sayın cumhurbaşkanımızın kabine toplantısından sonra biliyorsunuz ki tüm Türkiye’de yapılacak olan TOKİ konutlarıyla ilgili özel çalışmamızda devam ediyor. Kapaklı’da olan ve olacak tüm gelişmelerin takipçisi olacağım. Hepinize bugün buraya katıldığınız için teşekkür ederim."

Milletvekili Yel, daha sonra spor kulübü başkanları ve muhtarların sorunlarını dinleyerek sorulan soruları yanıtladı. Program, günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.