‘Afrin Tarihi ve Zeytin Dali Harekati’ ile adından sıkça söz ettiren tarihçi Enes Demir, Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi’nde okurları için imza günü düzenledi.

Aslen Tekirdağlı olan ve son yıllarda çıkardığı yakın çağ tarihi ve güncel askeri operasyon bölgelerinin tarihteki kimliklerine yönelik çalışmalarıyla ününe ün katan Tarihçi Yazar Enes Demir, Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek kitaplarını imzaladı. 

ENES DEMİR KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi’nin Tarih, Sosyoloji ve Bilgi Belge Yönetimi bölümleri ile Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. Müellif aynı zamanda; İstanbul Üniversitesinde Tarih branşında Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlamıştır. Tarih alanında Yüksek Lisansını ise Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Tarihi Anabilim dalı, Yeniçağ Tarihi Bilim dalında yapmıştır. Yine Yeniçağ Tarihi alanında Doktora derslerini tamamlamıştır. İngilizce, Arapça ve Rusça dil eğitimi alan Tarihçi Demir, halen Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde görev yapmaktadır. Askeri tarih, diplomasi, dış politika ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarla ilgilenmekte olan yazar, Osmanlı Coğrafi mirası ile Osmanlı ve Türkiye idari, askeri, siyasi ve diplomasi tarihi üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Okurlarıyla kısa bir söyleşi gerçekleştiren Enes Demir, ardından hatıra fotoğrafı çektirerek günü noktaladı.