Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’nın tanınan ve sevilen simalarından merhum Özcan Mandalı, ölüm yıldönümünde sevenleri ve kardeşi Kapaklı Belediyesi eski Başkanı İrfan Mandalı tarafından mezarı başında dualarla anıldı. Anma merasiminde konuşan Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, ‘’ 7 sene önce bugün 3 arkadaşı ile bıldırcın avı esnasında hepimizi derin üzüntüye boğan doğa olayı, kendisini aramızdan ayırmıştır. Acımız dinmemiştir.’’ dedi.

Kapaklı eşrafından tanınan merhum Özcan Mandalı, 17 Eylül 2012 yılında av esnasında yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. Mandalı’nın 7. Ölüm yıldönümünde mezarı başına toplanan sevenleri, merhumu dualarla andı. Kapaklı Şehir Mezarlığı’ndaki anma merasimine 2004 – 2019 yılları arasında Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten İrfan Mandalı, Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ve eski dostları katılım gösterdi.

‘’ACIMIZ DİNMEMİŞTİR’’

Anma merasiminde Kapaklı Mezarlıklar İmam Hatibi Galip Coşkun tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Edilen duaların ardından merhumun mezarına çiçek bırakıldı. Merasimde konuşan Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, ‘’Bugün Özcan Mandalı’nın 7’inci ölüm yıldönümü münasebetiyle kabri başında toplanmış bulunuyoruz. 7 sene önce bugün 3 arkadaşı ile bıldırcın avı esnasında hepimizi derin üzüntüye boğan doğa olayı, kendisini aramızdan ayırmıştır. Acımız dinmemiştir. Her zaman dernekteki faaliyetleri, yardımseverliği, arkadaşlığı, eli açıklığı, saygısı hafızalarımızdadır. Kendisini rahmetle, özlemle anarken mekanı cennet olsun dileklerimizi tekrarlıyoruz. Ruhu şad olsun.’’ dedi.

‘’EN ÖNCE ARAMIZDAN AYRILAN O OLDU’’

Ardından merhumun kardeşi Kapaklı Belediyesi eski Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma gerçekleştirdi. 5 kardeş olduklarını ve en erken Özcan Mandalı’yı kaybettiğini dile getiren Mandalı, ‘’Her yıl rahmetliyi ölüm yıldönümünde kabri başında anıyoruz. Dün gibi hatırlıyoruz, 2012 yılıydı. Sabah 8’e çeyrek kala Burgaristan’da iken arkadaşı bana telefon açarak ölümünü bildirdi. Haberi aldıktan sonra yapılması gerekenleri yaptık. Otopsi neticesinde yıldırım düşmesi sonucu aramızdan ayrıldığı belli oldu. 8’inci yıla girmiş bulunmaktayız. Renkli bir hayatı vardı. Avcılığı severdi, esnaflığı çok güzeldi. Alışverişi çok düzgün bir insandı. Benim de kardeşimdi. 5 kardeşin içerisinde en önce aramızdan ayrılan o oldu. Ruhu şad olsun diyorum. Buraya katılanlara da teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.