Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 81. ölüm yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. 

10 Kasım 1938’de ebediyete yürüyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı'da da hayat dururken, ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Törene Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar ve Gazilerimiz katılım sağladı. 

HAYAT DURDU

Atatürk Anıtı önünde başlayan törende ilk olarak Kapaklı Kaymakamlığı adına Kaymakam Bülent Hamitoğlu ve Kapaklı Belediyesi adına Belediye Başkanı Mustafa Çetin anıta çelenk sundu. Ardından 2 dakikalık Saygı Duruşu için ilçede sirenler çaldı ve hayat durdu. Ardından İstiklal Marşımız okunarak çelenk töreni noktalandı.

‘’BİZE DÜŞEN CUMHURİYET’İ KORUMAKTIR’’

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle düzenlenen program, Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti. Burada 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinliklerde, açılış konuşmasını Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Havran Kaya Sökmen gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Sökmen, ‘’Bugün burada ilhamını vatan ve millet sevgisinden alan, aldığı bu ilhamla vatan evlatlarını bir araya getirip yurdun her karış toprağını düşman işgalinden kurtaran büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için toplandık. Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan Büyük Önder, yüzyıla değil bin yıla damgasını vurmuştur. Yüzlerce yılda bile başarılması zor olan icraatları kısacık yaşamına sığdırmıştır. Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Bizler de Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu olarak Atamızın aramızdan ayrılışının 81. Yılında, Büyük Önderi ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.’’ dedi.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ DUYGULANDIRDI

Sökmen’in konuşmalarının ardından 3/B Sınıfı öğrencileri ‘Atatürk’ün Hayatı’ isimli gösterilerini sundu. Ardından 4/B sınıfı öğrencileri tarafından ‘Bir Resim Yap Çocuğum’ adlı şiir okundu. Şiir esnasında sahneye gelen öğrenciler, ellerinde tuttukları resimleri bir araya getirerek Atatürk portresi oluşturdu. Öğrencilerin bu gösterisi katılımcılar tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Etkinliklerin devamında 3/F ve 4/C sınıfı öğrencileri Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirdi. 4/E sınıfının 10 Kasım Oratoryosu ve 4/A sınıfının ‘Son Balo’ isimli gösterisi ile devam eden anma etkinlikleri, 2/F sınıfı öğrencilerin ‘Ata’ya Veda’ isimli performansı ile son buldu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Etkinliğin ardından Okul Müdürü Havran Kaya Sökmen, teşekkür amaçlı plaket takdim töreni gerçekleştirmek üzere sahnede yer aldı. İlk plaket okul adına Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu tarafından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e verildi. Ardından etkinlikte ve etkinliğin gerçekleştirildiği salonun yapılmasında emeği geçenlere sıra sıra plaketleri takdim edildi.