Kapaklı Gazetesi - 2019 yılı Kasım ayı meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Karaağaç Mahallesi’ndeki hizmet binasının yapımı için yaklaşık 450 bin TL’lik bir bağış yapıldığını söylemişti. Konunun peşini bırakmayan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, bağış makbuzunun ibraz edilmediğini belirtti.

Komisyon üyeleri Ender Dubaz ve Mustafa Önder, bağış makbuzlarının komisyona ibraz edilmediğini ve bu nedenle sözde bağışın belediye kasasına girmediğini iddia etti. Bu nedenle komisyon raporunu reddeden Dubaz ve Önder, rapora şerh düştü.

‘’BAĞIŞ MAKBUZLARI İBRAZ EDİLMEDİ’’

Kararla ilgili düşülen notta ise şu ifadeler yer aldı; ‘’Kapaklı Belediyesinin 2019 Kasım ayı meclis toplantısında belediye başkanı tarafından belediyeye 450.000 TL tutarında bağış yapıldığı beyan edilmiş bunun üzerine denetim komisyonunda bağış makbuzlarının ibrazı istenmiştir. Söz konusu bağış makbuzları komisyona ibraz edilemediğinden bahsi geçen miktardaki paranın belediye kasasına girmediği anlaşılmaktadır. Bu nedenle komisyon raporuna şerh düşülmesi gerekmiştir. Bu nedenlerden dolayı komisyon raporuna katılmıyoruz.’’

NE DEMİŞTİ?

2019 yılı Kasım ayı meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Biliyorsunuz Karaağaç’da bir hizmet binamız var. Bu binanın büyük bir kısmını hayırseverlerden bağışlar alarak yürütüyoruz. İşin başında da Özgür bey ve Metin bey var, Eray kardeşimiz de takiplerini yapıyor. Gidip baktığımızda 2 katı da inşaat halindeydi ve ciddi bir masraf vardı. 400 – 450 bin TL civarında bir masraf gerekiyordu. Biz belediye bütçesini kullanmadan hayırseverler ile burayı nasıl yapacağımızın girişiminde bulunduk. Değişik sponsorlar vasıtasıyla buraya malzeme temini yaptık. Aynı şekilde değişik uygulamaları da arkadaşlarımız ustalar bularak tamamladı. Bana aktarılan mevzu bu şekilde.’’ dedi.