Kapaklı Gazetesi - Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanlığı, Çerkezköy’de faaliyet gösteren 3M fabrikasında işten çıkartılan 3 işçi için vardiya çıkışında fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

“TÜRK METAL SENDİKASI YETKİLİDİR”

Basın açıklamasında konuşan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, fabrikada Türk Metal Sendikası’nın yetkili olduğunu vurguladı. Özden, “Çerkezköy Organize Sanayi’de metal iş kolunda faaliyet gösteren 3M çalışanları anayasal haklarını kullanarak sendikamız Türk Metal’e üye olmuşlardır. Örgütlenme özgürlüğü anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur. Türk Metal Sendikası olarak amacımız işyerinde güvenli ve sağlıklı iş ortamı oluşturmak, çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmektir. Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçiyor. Buradan 3M yöneticilerine seslenmek istiyoruz. İşçiyi görmezlikten gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın. Biz örgütlenme sürecini başlattığımız 3M firmasında çok kısa bir zamanda çoğunluğu sağladık ve bizim çoğunluğu sağladığımızı gösteren belge bakanlık tarafından tarafımıza iletildi. Artık 3M firmasında Türk Metal Sendikası yetkilidir.” dedi.

“BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜN

İşten çıkarılan işçiler için hukuki süreç başlatıldığını belirten Özden, “Sendikamıza üye olan emekçilerimizi öğrenen ve bundan rahatsız olan işveren öncelikle işçi kardeşlerimizden üçünün işine farklı sebepler göstererek son vermiştir. Bu arkadaşlarımız sırf anayasal haklarını kullandıkları için işlerine son verildi. İşverenler bu yanlıştan bir an önce geri dönün. Türk Metal Sendikası olarak hak ve adaletten yanayız. Adil çalışma ortamı isteyen bu arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Ve destekçisi olacağız. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor. Biz bugün itibariyle öncelikle ekmeğinden edilen 3 arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak işverenin bu hukuk tanımaz, kanun tanımaz tüm gayri yasal ve gayri ahlaki davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi olacağız. Avukatlarımızın şu anda suç duyurusunda bulundular ve haksızlığa uğrayan 3 arkadaşımız adına davaları açmış bulunuyorlar.” açıklamasında bulundu.

“ZAFER SONUNDA DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK”

Sendika olarak emekten yana olduklarını kaydeden Özden, “Üretmek, kazanmak, kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve bunu sözde bırakmayız. Buradan 3M işverenine seslenmek istiyorum.. Gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını çiğnemekten vazgeçin. Yaptığınız bu yanlıştan bir an önce geri dönün. İnsanların ekmeğiyle oynamaktan vazgeçin. Eylemlerimiz büyüyerek devam edecek. Size buradan bir kez daha elimizi uzatıyoruz. Bu eli havada bırakmayın ve bu yanlıştan bir an önce dönünüz.İyi bir niyet göstererek adım attık. Eğer sizin de niyetiniz uzlaşmaktan yanaysa siz de bir adım atıp bize bu niyetinizi gösterin. Artık 3M firmasında Türk Metal Sendikası’nın bayrağı dalgalanacaktır. O bayrağı orada dalgalandırmak için de eylemlerimize sonuna kadar yılmadan, bıkmadan, yağmur çamur demeden devam edeceğiz. Çalışan arkadaşlarımız birlik beraberliklerini bozmasın. Bizim dışımızda söylenen sözlere kimse itibar etmesin. Zafer sonunda direnen emekçinin olacaktır. Yaşasın işçi dayanışması, yaşasın Türk Metal. Ya hep beraber, ya hiç birimiz. Türk Metal Sendikası olarak kolayı değil, zoru seviyoruz. Metal sektöründe tek bir emekçi sendikasız kalmayana kadar bu mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Basın açıklamasında işçilere destek sloganları atan sendika üyeleri, açıklamanın ardından olaysız şekilde fabrika önünden ayrıldı.