Kapaklı Gazetesi - Atatürk ve Cumhuriyet Mahallerinde yaşanan su kesintisi, vatandaşları isyan ettirdi.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Mahallesi’nde gerçekleşen inşaat çalışmaları esnasında su şebekesinde bir boru patladı. TESKİ ekipleri patlayan boruya müdahale etmek amacıyla Atatürk ve Cumhuriyet Mahallelerine su akışını kesti. Beklenenden uzun süren müdahale sonucu iki mahalle 3 günlüğüne susuz kaldı.

ÇEŞMELERİN ÖNÜNDE METRELERCE SIRA OLUŞTU

Ev ve iş yerlerine giden suyun kesilmesi, vatandaşları alternatif su kaynağı arayışına mecbur etti. Günlük su ihtiyacını karşılamak için su arayan vatandaşlar marketler ve çeşmeler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Günlerce süren kesinti vatandaşları isyan ettirdi.

‘’YENİ BİR HAT OLUŞTURULDU’’

Perşembe günü kesintiye neden olan noktada incelemeler yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Konuyla ilgili canlı yayın gerçekleştirerek vatandaşlara seslenen Çetin, ‘’22 Ocak Çarşamba günü saat 19 sularında bir talihsizlik yaşandı. Erbay Caddesi üzerinde inşaat temeli açılan bir alanda 7-8 metrelik bir derinlikte, inşaatın temelinde göçük oluşuyor. Göçükten dolayı Erbay Caddesi’nden geçen ana su hattı maalesef arızalanıyor. Borunun tamamı kırılıp, temel su ile doluyor. Ekipler patlak olan şebekeyi düzelterek suyun verilmesini sağlandı. Basınç yeterli olmadığından su üst katlara ulaşmadı. Malzemenin 23 Ocak Perşembe günü saat 10 civarında gelmesiyle TESKİ ekipleri çalışmaya başladı. Göçüğün olduğu alanda ekipler ana hattı çekemediği için Erbay Caddesi’ni ortadan yararak yeni bir hat oluşturdu. Hattın yenilenmesi yapılıyor. Kaynak işlemleri yapılıyor. Gece yarısı geç saate kadar bu işlemi bitirip, su verilmesini sağlayacağız. TESKİ ekipleriyle sahadayız. Kapaklı halkına sabırlarından dolayı teşekkür ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’10 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU TAMAMLANACAK’’

Konuyla ilgili Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinden de bir açıklama yapıldı. Kesintiden etkilenen birçok yere düşük basınçta su akışı sağlandığını dile getiren TESKİ yetkilileri, konuyla ilgili şu bilgilendirmeleri yaptı; “22.01.2020 saat 19:00 da Kapaklı İlçesi Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi üzerinde 6 metre derinliğinde inşaat temelinde yoldan heyelan olduğu için içme suyu hattımız 20 metre boyunca çökme nedeniyle devre dışı kalmıştır. Ekiplerimiz 23.01.2020 saat 3:00'a kadar hattı 2 başından körlemiş ve su tevziyesini sağlamıştır. Ancak sular şebekeye verildiği halde basınç kaybı yaşanmıştır. Heyelan meydana gelen yerden 90 metre 250 hdpe boruyla deplase çalışmaları başlamış olup deplase sonucunda üst kotlardaki basınç sorunu çözüme ulaşacaktır. TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Başaran ve ilgili Şube Müdürlerinin sahada olduğu, konuyu hassasiyetle takip ettiği ekiplerimiz malzemeyi hazırlamıştır. Deplase kazısı bitmesiyle birlikte bağlantılar yapılacaktır. Yaklaşık 10 saatlik bir çalışma sonucu bağlantıların tamamlanacağı öngörülmektedir. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur.’’