Faaliyet raporuna göre geçtiğimiz yıl ilçenin birçok yerinde tadilat ve bakım işlerini gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü, Kapaklı genelinde toplam 100 bin m² stabilize yol, 52 bin 110 m² sıcak asfalt ve 5.303 m² beton yol çalışması yürüttü.

3 BİN 599 METREKARE YOL TAMİRİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2018 yılı içerisinde ilçe genelinde 10 bin m² parke taş kaldırım yapımı, 15 bin m² kilitli parke taş yol yapımı, 200 metre menfez döşeme işi, 100 metre istinat duvarı yapımı, 8 bin 147 m² yama asfalt yapımı, 3 bin 5 metre kaldırım tamiri yapımı, bin 555 m² parke taş tamiri yapımı, 95 m bordür tamiri, 3 bin 599 m² beton yol tamiri, 695 metre yağmur gideri yapımı, 25 adet yağmursuyu ızgarası takımı, bin 365 m yağmursuyu kanalı yapımı, 9 bin 10 metre bordür yapımı ve 10 bin m bordür boyama çalışması gerçekleştirildi. 

ALTYAPI NEDENİYLE BOZULAN YOLLAR TAMİR EDİLDİ

Yetkililer tarafından yayınlanan raporda ayrıca Teski'nin kazdığı yollarda 2 bin 388 m² asfalt, 2 bin 38 m² parke taş, 3 bin 250 m² beton yol tamiratı, Karlı Mahallesi üst sokak yoluna bin 330 m² parke taş döşenmesi yapıldığı bilgisi de yer aldı. Raporda, Bahçeağıl Mahallesi’nde Parke taş yol yapım işi sürdürdüğünü de belirten Fen İşleri Müdürlüğü, iş kapsamında 15 bin m² Kilitli Parke Taş Yol yapıldığını belirtti.

TAMİRAT VE TADİLAT İŞLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ek olarak 2018 yılında ilçemiz genelindeki birçok mahallede tamirat, tadilat ve birçok tesisin yapımının da üstlenildiği bilgisi paylaşıldı. Rapora göre, geçtiğimiz yıl Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince; Karlı Mahallesi Muhtarlık Binası Belediye dükkânları kapıları sökülüp, muhtarlık girişi tadilatı yapılırken; yine Karlı Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait kahve, dükkân ve tuvaletlerin kapı cam ve çerçevelerinin değişimi yapıldı. Ek olarak geçtiğimiz yıllarda yapılan Karlı Mahallesi Açık Düğün Salonu etrafında da çevre düzenlemesi işi yapıldığı belirtildi.

UZUNHACI’YA DÜĞÜN SALONU YAPILDI

Uzunhacı Mahalle meydanına Atatürk Büstü ve kaidesi yapıldığını dile getiren Fen İşleri Müdürlüğü, tüm mahalle muhtarlık binalarında tadilat işlerinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Yine Uzunhacı Mahallesi’ne yapılan Açık Hava Düğün Salonu’nun yapım işinin de üstlenildiği dile getirilen raporda, salonun Gelin Odası ve deposunun yapımının ve çevre alanın düzenlenilmesinin de Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildiği belirtildi.

FUTBOLCULAR İÇİN PREFABRİK EV YAPILDI

Geçtiğimiz aylarda Kapaklıspor ve Kapaklı Sitesporlu oyuncular için Kapaklı Şehir Stadı’nın yanına Çok Amaçlı Bina edildi. 144 m² alanda inşa edilen binanın da yer aldığı raporda, ayrıca futbolcular için betonarme soyunma odası, çatı ve tesisat işleri, kapı pencere işlerinin yapıldığı belirtildi.

VATAN CADDESİ’NE 5 ADET AYDINLATMA DİREĞİ YAPILDI

 Yayınlanan faaliyet raporuna göre, geçtiğimiz yıl Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince; Belediye hizmet binası giriş merdivenlerinin yanına engelli rampası yapımı, Şehit Demet Sezen Anaokulu Müdürlüğü’nün kış bahçesinin çevresi plastik pencere ile kapatılması, Karaağaç Mahallesi Belediye ek hizmet binası tadilatı, elektrik tesisatı tadilatı ve doğalgaz tadilatı yapımı ve Vatan Caddesi’ne 5 adet Logolu Motifli Güneş Enerjili 6 metrelik aydınlatma direği montajı yapıldı.

YAĞMUR SUYU KANALI VE MENFEZLER YAPILDI

İlçemizde yoğun yağmur ile birlikte su taşkınlarını ve selleri önlemek için çalışmalar yürütüldüğü ifade edilen raporda; Bahçelievler Mahallesi Kayalık Sokak’ta, Bahçelievler Mahallesi Aydınlar Sokak’ta, Atatürk Mahallesi Nazım Hikmet Caddesi’nde, Zeybek Sokak’ta, İsmetpaşa Mahallesi Nilüfer Caddesi’nde ve İnönü Mahallesi Saray-Çerkezköy yolunda olmak üzere toplam bin 365 m Yağmursuyu Kanalı döşendiği belirtildi. Ayrıca İnönü Mahallesi Kale Caddesi dere üzerinde 21 m kutu, Karaağaç Mahallesi 103. Cadde dere geçiş üzeri 21 m kutu menfez işi yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Raporda Kapalı Pazar Yeri’nde 30 metre yağmur gideri bağlantısı yapıldığı da söylendi.

4 BÜYÜK PROJE İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLDÜ

Geçtiğimiz yıl Kapaklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sem Pazarı Projesi, Rüzgar Enerji Santrali ve Çok Amaçlı Tesis için de çalışmalar yürütüldüğü ifade edilen raporda; Rüzgar Enerji Santrali’nin tamamlandığı ve diğer iki projede de sona yaklaşıldığı ifade edildi. Buna ek olarak İsmetpaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan üst geçit projensin ayak kısımları denk geldiği için altyapıda da çalışmalar yürüten Fen İşleri Müdürlüğü,  Olan Üst Geçit Köprüsünün Ayakları Denk Geldiği İçin Doğalgaz Deplase İşi yaptırıldığı ifade edildi.

YOL VE KALDIRIM MALZEMELERİ ALINDI

Sıcak asfalt aşınma yol kaplama yapımı işi ihalesine çıkıldığı da belirtilen raporda, C25/30 Hazır Beton alımı kapsamında toplam 7 bin 993 m³ beton, 36 bin ton mekanik yol malzemesi, 17 bin ton 2 numara Bazalt Mıcır Yol malzemesi, 18 bin ton balast yol malzemesi, 6 bin ton asfalt betonu aşınma karışımı, yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere 850 adet 5 cm Çelik Hasır Çesan, bin 250 Adet Ø 300 entegre contalı beton boru,6 bin 500 m² 6 cm Süper Dekor Parke Taş, 1000 m² 6 cm Görme Engelli Kılavuz Taşı, 50 Adet 60x60 Beton Kare Taban Elemanı, 100 Adet 60x60 Beton Kare Baca Elemanı, 9 bin adet 20x50x12 Bahçe Bordürü Paletli, 2 bin 750 m² 8 cm Kilitli parke taş, 250 ton soğuk asfalt yama malzemesi alındığı belirtildi.

RUHSAT VE EVRAK KAYIT İŞLEMLERİ YÜRÜTÜLDÜ

Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz yıl içerisinde TESKİ’ye 594 adet, GAZDAŞ’a 20 adet, TREDAŞ’a 11 adet, vatandaşa 64 adet Alt Yapı Tesisi Açılma Ruhsatı düzenlendi. Evrak kayıt işleri çerçevesinde yıl içerisinde okullardan, Sağlık merkezlerinden, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarlıklarından gelen taleplere cevap verildiği de belirtilen raporda; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince Belediye Hizmet Binasında bulunan iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri ve işyeri ortam ölçümlerinin yaptırıldığı, belediyeye ait hizmet binaları ve park alanlarına 7 adet elektrik aboneliği, 2 adette doğalgaz abonelik işlemi yaptırıldığı ve yıl içerisinde 132 adet Atık Taşıma Kabul Belgesi düzenlenmiş Hafriyat Ruhsatı verildiği kaydedildi.

2 BİN 630 SAAT KEPÇE ÇALIŞTIRILDI

Son olarak raporda, geçtiğimiz yıl yapılan faaliyetler çerçevesinde toplam 2 bin 630 saat kepçe, 593 saat ekskavatör, 298 saat,1,5 Ay, 53 gün Greyder, 2 bin 800 saat kamyon, 340 gün kamyonet, 343 saat pick-up çalıştırılmıştır.