Kapaklı Gazetesi - Bölgenin sevilen simalarından Yağmur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilere özel bir yemek programı tertip etti. Programda konuşan Yılmaz, ‘’ 24 Temmuz bir anlamda gerçek Gazeteciliğin başladığı basının kaleminin yenilendiği gündür.’’ dedi.

Bölgede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Akın Yılmaz, tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Yılmaz, ‘’Özgür basının önemi bundan 111 yıl önce anlaşılarak 2 meşrutiyetle birlikte gazeteler ilk defa sansür denetiminden geçmeden yayınlanmıştır 24 Temmuz bir anlamda gerçek Gazeteciliğin başladığı basının kaleminin yenilendiği gündür. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olan basın kamuoyunun en önemli bilgi edinme kaynaklarındandır. Demokrasimizin gelişmesi sağlıklı bir toplum oluşumu için tarafsız özgür ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışını hakim kılmalıyız.’’ dedi.

‘’BASININ ÖNEMİNİ 15 TEMMUZ’DA GÖRDÜK’’

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin yaşandığı gece basının önemli bir sınavı başarıyla verdiğini kaydeden Yılmaz, ‘’Basın kamu ve toplum vicdanının oluşması halkımızın haber alma hakkının yerine getirilmesi mercek tuttuğu toplumsal olaylar ve gündeme getirdiği konular ile kamu görevlilerinin işlerini de bir anlamda kolaylaştırmaktadır. Gelişen teknoloji ve internet kullanımının yaygınlaşması ile değişime uğrasa da yazılı basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Nitekim basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini bizler 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında görmüş olduk.’’ İfadelerini kullandı.

‘’TÜM BASIN MENSUPLARINI KUTLUYORUM’’

Son olarak gazetecilerin anlamlı gününü tekrar tebrik eden Akın Yılmaz, ‘’Bu anlamlı günün basın sektörünün sorunlarını dile getirildiği, basın sektöründe çalışanların özellikle hakları iş güvenceleri ve çalışma şartlarının iyileştirildiği, yerel başında çalışanların da ulusal basın da çalışanlar ile aynı şartlara sahip olabildiği bir gün olmasını diliyorum. Tekirdağ ilimizin genelinde görev yapan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramını kutluyor basın sektörüne emek veren akıl ve alın teri akıtan tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor ebediyete intikal etmiş tüm basın ve gazeteci arkadaşlarımızı da rahmetle minnetle yâd ediyorum.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.