Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda, AK Parti ve CHP grupları arasında 24 milyon TL’lik ek bütçe talebi konusundan dolayı tartışma çıkmıştı. Komisyona sevk edilen konunun görüşüldüğü ikinci toplantıda, ek bütçe talebi oy birliği ile kabul edildi.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde Kapaklı Belediye Başkanvekili Ziya Arslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, komisyonlara havale edilen diğer konular da görüşülerek karara bağlandı.

ÇOCUK AKADEMİSİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NE ZÜBEYDE HANIM İSMİ VERİLDİ

Yoklamanın ardından İmar Komisyonu raporlarının okunmasıyla toplantı başladı. Zübeyde Hanım isminin park alanına verilmesi konusu komisyonca incelenerek; Zübeyde Hanım isminin İsmetpaşa Mahallesi 389 ada 2 parselde yapımı devam eden Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi’ne verilmesi oy birliğiyle karar verildi. Komisyon kararı mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonu’nun ikinci raporunda Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verildi. Komisyonca oy birliğiyle alınan karar, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İkinci oturum, Çetinkaya isminin Pınarça Mahallesi 213 ada 5 parseli cephe alan isimsiz sokağa verilmesi talebinin görüşülmesiyle devam etti. Pınarça Mahallesi’nde mekânsal adres kayıt sistemi çalışmalarının devam etmesinden dolayı konunun İmar Müdürlüğü’nün çalışmalarına dahil edilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle alınan karar, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan trafo alanları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı hakkındaki gündem maddesinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik komisyon kararı da mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Karaağaç eski muhtarı Kerim Demir’in oğlu, iş insanlarından Ufuk Demir’in isminin Karaağaç Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa verilmesi konusunda komisyon, çalışmaların devam etmesi yönünde karar aldı. Karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Bir sonraki komisyon raporunda, CHP grubu tarafından verilen önerge ile 1 Kasım 2021 tarihinde hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Mehmet Er’in isminin Pınarça Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa verilmesi talebini içeren önerge ile ilgili karar okundu. Komisyon, Pınarça Mahallesi’nde mekânsal adres kayıt sistemi çalışmalarının devam etmesinden dolayı konunun İmar Müdürlüğü’nün çalışmalarına dahil edilmesinin uygun olduğuna karar verdi. İmar Komisyonu’nun aldığı bu karar, meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

KEREM ENGİNAR İSMİ PARKA VERİLDİ

İmar Komisyonunun son gündeminde, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Kapaklıspor’un altyapı futbolcusu Kerem Enginar’ın adının Kapaklı’da isimsiz park, spor alanı veya stada verilmesi talebi vardı. Komisyon çalışmaları neticesinde Kerem Enginar isminin Atatürk Mahallesi İlkyaz Sokak’ta bulunan park alanına verilmesine yönelik karar alındı. Karar, meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

EK BÜTÇE TALEBİ KABUL EDİLDİ

İmar Komisyonu raporlarının görüşülüp karara bağlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporları görüşüldü. Kapaklı Belediyesinin 24 milyon TL’lik ek bütçe talebi, komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken, komisyonun bu kararı mecliste de oy birliğiyle onaylandı.

Komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından Kapaklı Belediye Başkanvekili Ziya Arslan, alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı sonlandırdı.