Rapora göre ilçemizde bulunan Evrim, İlkyaz, Işıl, Ozan, Dilber, Akyer sokak park alanları, Osman Aşık Parkı, Recep Güven, Süleyman Demirel, Ahmet Tokuç, Selahattin Altınışık, Necmettin Erbakan park alanlarında vatandaşların eğlenceli zaman geçirmesi için bulunan kaydırak, salıncak ve fitnes spor araçları gibi aletlerin bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

KENTTEKİ PARKLARA YENİLİKLER EKLENDİ

Ayrıca ilçemizdeki çocukların parklarda daha kaliteli zaman geçirmesini hedeflediklerini belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü, raporda Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Aziz Sancar Parkı, Muammer Aksoy Caddesi Parkı, Baran Sokak Parkı, İnönü Mahallesi Tan Sokak Parkı, Yanıkağıl Mahallesi Sağlık Ocağı Yanı Park alanı, Veli Çeken Parkı, Ahmet Tokuç Parkı ve Yavuz Selim sokak park alanlarına tilt montajı yapıldığını not düştü. İlçemizin eski parklarından olan Veli Çeken Parkı’nın da tadilata alındığı, bu kapsamda parka 2 adet 6 metrelik ve 1 adet 3 metrelik pergole, 6 adet ağaç çevresi çiçeklik montajı yapıldığı belirtildi. Mevcut oyun grubunun sökülerek, bozulan zemine 63 metreküp beton dökülerek yeni oyun grubunun montajına hazır hale getirilmiş olduğu da rapordaki bilgiler arasında yer aldı. Parka tarihi bir doku katmak amacıyla da ufak dokunuşlar gerçekleştirildiği belirtilen raporda 3 metreküp beton dökülerek 1 adet Selçuklu mimarisine sahip bir çeşme montajı yapıldığı belirtildi.

KAZAK GÖLÜ’NE 50 ADET ÇÖP KUTUSU EKLENDİ

Yetkililerin yayınladığı raporda; geçtiğimiz ay Kazak Gölü Mesire Alanı’na 50 adet barbekü, 50 adet çöp kutusu, 3 adet daire beton oturak, 3 adet kalp beton oturak, 3 adet üçgen beton oturak, 40 adet piknik masası, 1 adet giriş takı montajı ve ayrıca 5,5 metreküp beton dökülerek 2 adet çeşme montajı yapıldığı bilgisi yer aldı. Yanıkağıl Mahallesi Sağlık Ocağı yanı park alanına basketbol sahası ve oyun grubu zemini için 99 metreküp beton döküldüğü belirtilen raporda, aynı park çevresinin güvenlik amacıyla panel çit ile çevrildiği belirtildi. Ayrıca yetkililer, raporda Ekim ayı içerisinde Şehit Zafer Çan Şehit Erdinç Duran park alanına 1 adet saat kulesi montajı yapıldığını açıkladı.

20 BANK MONTAJI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karaağaç Mahallesi baran Sokak’ta bulunan park alındaki çalışmaların da devam ettiği kaydedilen raporda, alana 81 metreküp beton dökülerek oyun gruplarının montajına hazır hale getirildiği belirtildi. 20 adet dekoratif bankın ve marangoz atölyesinde üretilen 3 adet pergolenin uygun alanlara da monte edildiği raporda yer verilen bir diğer bilgi oldu. Basketbol sahası etrafını da direklerle tel çekildiğini belirten yetkililer, park çevresini güzel bir görüntüye kavuşturulması amacıyla 65 adet tos akasya fidanının dikildiğini belirtti