Kapaklı Gazetesi - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşlarıyla birlikte Samsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü, Kapaklı’da görkemli törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen kutlama törenleri, 14 Mayıs’taki çelenk töreninin ardından 19 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Kapaklı Şehir Stadı’nda devam etti. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlama törenlerinde, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri marşlar eşliğinde bando geçiş törenini gerçekleştirdi. Halk oyunları gösterileri ile izleyenlerin keyifli anlar yaşadığı törenlerde, genç jimnastikçilerin performansları da büyük beğeni topladı.

‘’TÜRK MİLLETİ İÇİN BAĞIMLI YAŞAMAKTANSA ÖLMEK İYİDİR’’

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz gerçekleştirdi. 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti egemenliğinde önemli bir tarih olduğunu belirten Danışmaz, ‘’Bugün milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk ‘’Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.’’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.’’ dedi.

‘’TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ OMUZLARINIZDA YÜKSELTECEKSİNİZ’’

Ardından gençlere seslenen Müdür Danışmaz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Bugün vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili gençler, yüzbinlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Gelecekte belki de ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.‘’

‘’HUZURUMUZUN BOZULMASI FIRSAT VERMEMELİYİZ’’

Son olarak katılımcıların bayramını tebrik eden Danışmaz, ‘’Sevgi, Saygı, Hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını unutmayınız. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün vatanını, devletini, milletini ve bayrağını korumaya ve yüceltmeye kararlı olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor; gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

İLÇE BİRİNCİLERİ ESERLERİNİ OKUDULAR

Danışmaz’ın konuşmalarının ardından kürsüye Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumak üzere Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emir Tüfekçi geldi. Tüfekçi’nin ardından yine Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi. İzleyenlerin adeta büyülendiği halk oyunları gösterisi sonrası ise ilçede lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen şiir yarışmasında birinci olan ‘’Umudum’’ isimli şiir, eser sahibi Yakup Çetin tarafından seslendirildi. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Jimnastik ekibinin gösterilerini sunulması ile devam eden kutlamalarda, ilçede düzenlenen ’19 Mayıs’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Dilay Aydoğdu ‘Gençlik ve Zafer’ adlı yazısını okudu.

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi olan ve bir süre önce Antalya'da düzenlenen Avrupa Kick-Box Şampiyonası'nda birinci olan Furkan Arda’da gösterilerini sergiledi. Genç sporcunun dövüş hareketleri, seyircilerden tam not aldı. Son olarak kutlamalarda 'Kapaklı Kaymakamlığı Kupası' adı altında düzenlenen spor müsabakaları ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu yarışmalar sonucu dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde Kızlar Arası Futbol Turnuvası birincisi Çerkezköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Erkekler Arası Futbol Turnuvası birincisi Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Kızlar Arası Voleybol Turnuvası birincisi Kapaklı Anadolu Lisesi’ne, Erkekler Arası Voleybol Turnuvası birincisi Çerkezköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Liseler Arası Şiir Yarışması birincisi Yakup Çetin’e, Liseler Arası Kompozisyon Yarışması birincisi Dilay Aydoğdu’ya ve Liseler Arası Resim Yarışması birincisi Yeşim Çalkın’a ödülleri Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy tarafından verildi. Yarışmalarda ikinci ve üçüncü olanlara da Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından kutlamalar, Bayrak Final Tablosu ile son buldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Törenlere Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Naciye Bozkurt, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.