Kapaklı'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürvekili Ekrem Çiçek, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazilerimiz, Mahalle muhtarları ve diğer kurum müdürleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlanan törende Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz tüm muhtarlar adına anıta çelenk sundu.

''BİZ MUHTARLAR DEVLET İLE HALK ARASINDA GÜÇLÜ BİR KÖPRÜYÜZ''

Törende konuşan Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, muhtarlık gününün anlam ve önemine değindi. Ayrıca muhtarlığın devlet ile halk arasında güçlü bir körpü görevi gördüğünü de belirten Dilsiz, ''İçişleri Bakanlığı Mahaili İdareler Genel Müdürlüğü'ne 2016/21 sayılı genelgeler doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününün ''Muhtarlar Günü'' olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Biz Mahalle Muhtarları, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimelrin yardımcısı olan, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü körpü görevi görerek devlet nezdinde halkı, halk nezdinde devleti temsil ederiz. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarıdır ve muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmaksızın adımızla ismimizle halkın önüne çıkan kişileriz.'' dedi.

METE SERTBAŞ'I ANDI

Konuşmasında 15 Temmuz olaylarında şehit düşen İstanbul Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Serbaş'ı da anan Seçkin, ''Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onlarına huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi, demokrasimizin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul'da şehit olan Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'a ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. '' ifadelerini kullandı.

''NÜFUSU 120 BİNE DAYANAN İLÇEMİZDE 14 MUHTAR BULUNMAKTA''

Vatandaşa daha verimli hizmet vermeye özen gösterdiklerini de belirten Seçkin, ''Yoğun göç alan İlçemizin nüfusu hızla artmaktadır. Nüfusu 120 bine dayanan ilçemizde 14 muhtarlık bulunmakta, muhtar arkadaşlarımız da vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için büyük bir gayret sarf etmektedirler. Tüm arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.'' söylemlerinde bulundu.

KAYMAKAMLIĞA ZİYARETTE BULUNDULAR

Seçkin'in konuşmalarından sonra tören noktalandı. Tören sonrası 14 mahalle muhtarı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kaymakam Yüzer, ''Bir yeri ilçe yapmakla ilçe olmuyor. Ne dedik Kızılay olacak, Hava kurumu olacak, Ticaret odası olacak değil mi? Muhtarlar Derneği de bunun önemli bir adımı.'' dedi.

''MUHTARLAR DERNEĞİ KAPAKLIMIZA GÜÇ KATACAK''

Muhtarlar Derneği'ni Kapaklı Kaymakamlığı olarak destekleyeceklerini belirten Yüzer, ''Biz muhtarlarımıza dedik ki kurulsa iyi olur. Çünkü bizde 14 muhtar var, Çerkezköy'de 10 tane muhtar var. Bu bizim Çerkezköy'den kurtulma mücadelemiz değildir. Oradaki muhtarlarla bizim hiçbir sorunumuz yok. Çok nazikçe bizi kutlama programlarına davet ettiler vs. ama Kapaklı'dan bir muhtar 'Ben Çerkezköy'deki dernek başkanlığına adayım'' dese bu olmaz. Buna gerek yok, zaten programlarımızda da sıkıntılar çıkıyor. Bence Kapaklı’da kurulması daha iyi zaten biz arkadaşlara talimat verdik, gereken yardımlarda da bulunacağız. Kapaklı Muhtarlar Derneği Kapaklımıza güç katacaktır. '' söylemlerinde bulundu.

''İŞİ KOLAYLAŞACAK OLAN VATANDAŞLARDIR''

Derneğin kuruluşunun vatandaşlar için de faydalı olacağını belirten Yüzer, ''Muhtarlar Derneği'nin kolaylığı Karaağaç'daki bir vatandaş da buradan bir evrak alabilecek ve gerekirse bir katip çalıştıracaklar. Burada işi kolaylaşacak olanlar sadece muhtarlar değil vatandaşlardır. Ayrıca bu bir temsildir. Yarın öbür gün siyasi parti temsilcileri de ziyaret edecek. Bir siyasi parti temsilcisi STK gibi bu derneği muhattap alacaklar. Böylece vatandaşın derdi daha etkili bir biçimde belirtilebilir diye düşünüyorum. '' ifadelerinde bulundu.
Konuşmasından sonra Yüzer, gazetecilerin kendisine yönelttikleri soruları cevapladı.

Haber: Furkan BOLAT