Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Özgür Cengiz, Selvi Hacet ve Turan Çakan katılmadı. Gündem maddelerine ek olarak 5 gündem maddesinin de eklendiği toplantı, açılış ve yoklamanın ardından İdlib’de şehit düşen askerlerimiz anısına 1 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

‘’MEKANLARI CENNET OLSUN’’

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “27 Şubat günü şehit haberleri ile hepimizin ciğeri yandı. Şehitlerimizin 3 tanesi Tekirdağlıydı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Biz onların hakkını ödeyemeyiz. Allah hepsinden razı olsun. Zor bir coğrafyayı kendimize vatan edindik. 1071 yılından beri bu coğrafyada çok ciddi bedeller ödemiş bir milletiz. O nedenle bu toprakların kıymeti daha fazla, daha değerli. Bu nedenden dolayı da bizim için vazgeçilmez. Nihat Kara kardeşimizin çok güzel bir sözü var. Ağabeyi ile yaptığı görüşmede ‘Sakın orada ne işimiz var diyenlerden olmayın. Geldik, gördük. Tam da olmamız gereken yerdeyiz’ demiş. Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.

“BU COĞRAFYANIN BEDELİ AĞIR”

Türk milletinin bu coğrafyada çok ağır bedeller ödediğini söyleyen Çetin “Çok şehitler verdik. Bu ilk olmadı. Son da olmayacağını düşünüyorum. Bu coğrafyanın bedeli ağır. Zaten bir başka millet de bu coğrafyada tutunamazdı. Ancak Türk milleti burada varlığını sürdürebilirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bizim uzun süren bir çaba sonucunda içerideki bütün terör örgütleri temizlendi. İçeride çok şükür artık çok fazla şehit haberleri gelmiyor. Daha önce sivillere bile saldırılar yapılıyordu. Bunların hepsi içeride temizlendi. Sınır ötesine gidenleri de sınır güvenliğini, devletin güvenliğini korumak adına hükümetimiz, devletimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz önemli kararlar alıp, o operasyonları gerçekleştiriyor. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak hem devletimizin hem de silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. Farklı siyasi düşüncelerimiz olabilir. Doğaldır, demokrasinin gereğidir. Ama söz konusu vatan olduktan sonra her şeyi bir tarafa koyup vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız. Biz böyle bir milletiz” dedi.

KIBRIS GAZİSİ’NİN ADI SOKAĞA VERİLECEK

Oturumun ilk gündem maddesinde Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan E. 2310 sayılı konu görüşüldü. Müdürlüğün verdiği önergede geçtiğimiz günlerde vefat eden Karaağaçlı Kıbrıs Gazisi Bahri Mutlu’nun isminin bir sokağa verilmesi konusu görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. 2. Gündem maddesinde de Kapaklı Belediyesi’ne ait Bahçelievler Mahallesi 674 ada 24 nolu parselde bulunan 10,27 metrekarelik hissenin hissedarına satışı oy birliği ile onaylandı.

‘’BÜYÜKŞEHİRDE ÇELİŞKİYE DÜŞMEYELİM’’

Meclisin 3. Gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan E.2617 sayılı Karaağaç Mahallesi 571 ada 8 parsel ve 574 ada 5 parsele ilişkin İmar Plan Değişikliği konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oylamaya geçilmeden önce söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, ‘’Hükümetimiz tarafından geçtiğimiz Şubat ayının 14’ünde 7221 sayılı bir yasa çıktı. Yasanın 12 .maddesinin 12. fıkrasında o tarihten itibaren parsel bazında hiçbir surette plan değişikliği yapılamaz hükmü getirildi. Onun için parsel bazında gelen bu maddeyi incelerken komisyondaki arkadaşlarımız dikkatli olmalı. Büyükşehir Belediyesi’nde çelişkiye düşmeyelim.’’ dedi. Bilgilendirmenin ardından gündem maddesi meclisin oy birliği ile İmar Komisyonu’na sevk edildi.

SİTESPOR’A MALZEME YARDIMI YAPILACAK

4. gündem maddesinde Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi 2137 ada 4 parselde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Bir diğer gündem maddesinde Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi 390 ada 1 parselin arkasında yeni oluşan yola isim verilmesi konusu da meclis üyelerinin oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclisin 6. Gündem maddesinde Spor İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan E.3049 sayılı Sporcuların Ödüllendirilmesi konulu yazı görüşüldü. İlgili gündem maddesinde Kapaklı Sitespor Kulübü’nün U14 ve U16 takımlarının Türkiye Şampiyonası’na katılacağı ve bu nedenle kulübe spor malzemesi bağışlanması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

SPOR TOTO’DAN ALINAN FONLA OKUL BAHÇELERİNE SPOR TESİSİ YAPILACAK

7. gündem maddesinde Pınarca Mahallesi’nde 1/1000 ölçekli revizyon Uygulama İmar Planı’na ilave yapılması konusu görüşüldü ve oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Sonraki gündem maddesinde okul bahçelerine ve diğer alanlara spor alanı yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Çetin, ‘’Spor Toto’dan aldığımız fonları İlçe Milli Müdürümüz okul bahçelerine yapılmasını talep etmişti. Buna istinaden bir meclis kararı ile bunun onanmasını talep ediyoruz.’’ dedi. Ardından meclis onayına sunulan karar oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

‘’KÜLTÜR MERKEZİ NE AMAÇLA KULLANILACAK?’’

Meclisin 9. Gündem maddesinde ise Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan yazı görüşüldü. Yazıda müdürlük tarafından kiralanan binanın birinci katında bulunan iki odanın Bebek ve Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılmak üzere Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kira süresince kullanım hakkının verilmesi için protokol imzalanması ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Şakir Demirel, ‘’Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Merkezimiz açıldı. Burası ne amaçla kullanılacak? Bize devri yapılacak mı? Bu hususta Başkanımızdan bilgi istiyoruz.’’ dedi.

‘’OYALANDIK VE MAZERET ÜRETİLDİ’’

Demirel’in sorusu üzerine söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ‘’Büyükşehir Belediyemiz geçtiğimiz haftalarda Kültür Merkezi’nde bir program tertip etmişti. Orada Kadir Başkanımız ile konuştum. Mazbatayı aldığımdan beri kendisinden Kültür Merkezimizin devrini talep ettim. Konuyla ilgili tüm hukuksal verileri hazırladık. Burası normalde Kapaklı halkına yapıldı, Süleymanpaşa halkı için yapılmadı. Apar topar oraya TESKİ’yi taşıdılar, Çerkezköy’de böyle bir uygulama yapılmadı. Defalarca gittik geldik, oyalandık ve mazeret üretildi. Bu iş çok uzatıldı. Kurduğumuz müdürlüğün yapacağı projeler vardı, bu yıl yapılacak etkinlikler vardı. Bebek Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi gibi projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunların kaynağı da hazır. Bir türlü istediğimizi alamayınca yerle ilgili kira kontratımızı yaptık.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN HALK EĞİTİM’E YER TAHSİS EDECEĞİZ’’

Kapaklı Halk Eğitim Merkezi’nin de Kültür Merkezi içerisinde yer alması için çalışmalar yürütüldüğünü duyuran Başkan Çetin, ‘’TESKİ şuanda orayı kullanıyor, Kadir Başkanımıza kamuoyundaki rahatsızlığı ilettik. Kadir Başkanımız Mart ayındaki mecliste Kapaklı Belediyesi’ne oranın devri için talimatı vereceğini söyledi. Alırsak TESKİ’nin durumu ne olur bilmiyorum, belki arka tarafta bir yer verebiliriz. Eğer amacımız halka hizmetse, bu konuda Kadir Başkanıma güveniyorum. Bize ayrıcalık göstermesini istemiyorum, Çerkezköy’de ne yapılıyorsa Kapaklı’da da aynısının yapılmasını istiyorum. Süreç çok uzadı ve biz şu anki binayı boşu boşuna tuttuk. Yine de biz elimizdeki tüm personeli sahaya sunmak için ciddi planlar yapıyoruz. Orayı da bir şekilde aktif edeceğiz. Kadın Aile Müdürlüğümüz orada kadınlarla birlikte birçok faaliyet gerçekleştirecek. Halk Eğitim Merkezimizin de şu an yeri yok, Kültür Merkezi’nin en üst katını Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis etmeyi düşünüyoruz.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı. Konuşmaların ardından oylamaya geçilen gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

MHP’DEN ANLAMLI ÖNERGE

Gündemin 10. Maddesinde Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerinin meclise sunduğu önerge görüşüldü. İdlib’te şehit olan Tekirdağlı şehitlerimizin adının Kapaklı’da yaşatılması için isimsiz alanlara 3 şehidimizin isminin verilmesi ile ilgili önerge, meclis üyeleri tarafından İmar Komisyonu’na havale edildi. Son gündem maddesinde ise yine MHP’li meclis üyelerinin sunduğu şehit ve gazi yakınlarının belediyenin tesislerinden ücretsiz faydalanması ile ilgili önerge Tarife Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlara havale edilen konuların oylanması için meclisin 6 Mart Cuma günü saat 16.00’da tekrar toplanması kararlaştırıldı.