Kapaklı ,hızla gelişen ve ülkemizin çoğu ilinden büyük bir ilçemiz. Kapaklı ilçemizin sürekli göç alması ile, altyapı ve diğer alanlarda hizmet vermek sürekli zorlaşıyor. Bugün yeten, kanalizasyon altyapısı yarına yetmeyebiliyor. Kapaklı Belediyesi, bu aralar hummalı bir çalışma içinde. Özellikle Bahçelievler mahallesi, Alaattin ve Mevlana caddeleri çevresi bu hareketliliğin yoğun görüldüğü yerler. Tavsiyem odur ki, planlamalar on yıllık, yirmi yıllık yapılmasın 100 yıllık, 200 yıllık yapılsın. Ona göre, altyapı projeleri gerçekleşsin.  
Gördüğüm kadarıyla; kanalizasyon, su, elektrik, internet ve diğer altyapı çalışmaları göz dolduruyor. İnşallah altyapı çalışmaları, kış aylarına kalmaz biter. Yolların ve kaldırımların kış aylarına kadar yeniden yapılması, çoğunlukla fabrikalarda çalışan halkımızın kullandığı, ana caddeler olduğu için, büyük önem taşıyor. 
Mobese sisteminin yapılmasının, Kapaklı ilçemiz için çok önemli bir güvenlik hizmeti olduğu, düşüncesindeyim. 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı'yı yaptıkları hizmetlerden dolayı, yine bu hizmetlerde payı olan Tekirdağ Vali'si Mehmet Ceylan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer'e teşekkür ediyorum.

Tekirdağ'ın havası

Fabrikaların çok sayıda bulunduğu, Tekirdağ ilimiz ve ilçeleri malesef hava ve su kirliliğiyle ön plana çıkıyor. 
Geceleri, fabrika bacalarının daha çok duman çıkardığını gözlemliyoruz.
Geceleri devlet denetleme yapmıyormuş o sebeple, gece havaya dumanlar salınıyormuş, halkımızın dilinde bu tarz söylemler geziyor.
Çorlu'ya giderken özellikle Veliköy, Velimeşe arasında dereden pis bir koku geliyor ki eyvah  eyvah!
Yine halkımız arasında; Cumartesi Pazar günleri, dereye salınan suyun arıtılmadan ve çoğaltılarak verildiği söyleniyor. Cumartesi Pazar günlerinde denetleme olmuyormuş. Halk bu söyler, ya doğruysa?

Nasa'nın  2015 hava kirliliği haritasına göre, Tekirdağ hava kirliliğinin en çok olduğu il olurken, Pm 10 parametresine göre ise, en kirli iller arasında Tekirdağ 9. sırada yer alıyor. Tekirdağ ilimizin havasının kirli olduğu ortada, başta akciğer olmak üzere kalp hastalıkları ve diğer rahatsızlıkları hava kirliliğinin tetiklediğini doktorlardan sürekli öğreniyoruz. 
Hava kirliliğine, yetkililerin acil çözüm bulması gerekiyor.
Fabrika sularının aktığı pis kokusu, siyah rengiyle ölüm saçan kimyasal derenin kirliğini, zaten anlatmaya gerek yok.

Temiz havası ile dereleri olan, Tekirdağ ve ilçelerinde yaşamayı diliyorum.