Samsun'da eski kocası tarafından 5 yaşındaki çocuklarının önünde vahşice dövülen kadının görüntülerini herkes izlemiştir. Görüntüler diyorum lakin görüntüler olmasa daha önce 9 defa şikâyet edilen bu kişi hala dışarıda rahatça dolaşıyor olamazdı.

Ülkemizde maalesef sosyal medya olmasa suçlulara hak edilen cezalar zamanından sonra ya da delil yetersizliğinden hiç verilmeyecek.

Kaç kadın daha kurban gidecek erkeklerin kabullenmeyişine? Güç gösterilerine, sapıkça düşüncelerine..

Kaç kadın evinde, sokağında, ormanda, şehrin ortasında, bir köşede öldürülecek, dövülecek, tecavüze uğrayacak.

Kaç kadın cesaret edemeyip nasılsa bir şey olmaz deyip susup oturacak ve yahut şikâyet etse dahi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı cümlesini duyacak.

Kaç kadının daha canı yanacak, evladından ayrılacak, ölecek, hayatı boyunca unutamayacağı travmalar yaşayacak.

Ha birde hak etmiştir dövmüştür kocası, açık giyinmişse bakmıştır amcası, saçı açıksa zaten o yoldadırcı zihniyet! sizin var ya ahirette yatacak yeriniz yok!

En acısı da biz kadınlar için böyle düşünen, eşini döven, başkasının karısına kızına sapıkça bakan insanlarla her gün işe gidiyoruz, markette karşılaşıyoruz, sokakta yan yana geçiyoruz.

Velhasıl kelam işin özü çocuklarınızı yetiştirirken önce insan olmayı öğretin. Biri bir hayvana, insana, çocuğa, eşyaya zarar verirken birlik olup yaptığın yanlış demediğimiz sürece ülkece kalkınamayız.

Adalet! Her şey için herkes için tüm canlıların hakları için adalet istiyoruz!

8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun (nasıl olacaksa)