Bilgi ve belgeye dayalı yapılan haberlere rağmen  haberlere cevap vermek yerine iftira ve hakaret davası açan siyasilere yargı ‘dur’ dedi.

BERAAT ETTİLER

Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil, basın yoluyla hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada, yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması sebebiyle beraat etti.

FETÖ İLE MÜCADELEDEKİ AKSAKLIKLARI DİLE GETİRMİŞTİK

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop,  Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İş adamları Ersin Danış ve Ömer Tüfekçi; gazetemizde ‘Asıl FETÖCÜLER dışarıda’ başlığıyla yayınlanan haberde basın yoluyla hakaret ve iftirada bulunulduğu gerekçesiyle Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil, Yazı İşleri Müdürü Dilek Çil ve İş Adamı Emin Levent Meriç hakkında şikayette bulunmuşlardı.

Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’nın yürttüğü soruşturma kapsamında Çerkezköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son celsesi 16 Şubat 2018 Cuma günü saat 10:10’da yapıldı.

AVUKATLARI KATILDI

Duruşmaya Davacı tarafından Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e vekaleten Avukat Mehmet Can, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’ya vekaleten Avukat Sevilay Bozdoğan, İş adamları Ersin Danış ve Ömer Tüfekçi’ye vekaleten ise Avukat Didem Boz katıldı.

“17-25 ÖNCESİ AYRILDI”

Duruşmaya Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’ya vekaleten Avukat Sevilay Bozdoğan, mahkemeye vermiş olduğu beyanlarda müvekkilinin 17-25 öncesi FETÖ ile bağlantısı olduğunu Kabul etti. Yüksel’in FETÖ soruşturması geçirdiğini de Kabul eden Bozdoğan, “Müvekkilim Cüneyt Yüksel’in geçirmiş olduğu soruşturma 17-25 sonrası olup 15 Temmuz’dan öncedir. Bu soruşturma genel bir soruşturma olup genel anlamda tüm TASİAD üyelerine karşı olan bir soruşturmadır. Nitekim müvekkilim 2010 yılında TASİAD’den istifa etmiş olduğu için takipsizlik kararı almıştır. Delil olarak verilmiş olan maklube sofrası fotoğrafı da 17-25 öncesine ait bir fotoğraftır. Müvekkilimin Özkan Taşkıner ile hiçbir şekilde ortaklığı olmamıştır. Nitekim sanık, müvekkilin almış olduğu takipsizlik kararından sonra da aynı tarzda haberler yapmaya devam etmiştir. Müvekkilin geçirmiş olduğu soruşturmadan da, TASİAD üyeliği istifasından da Ak Parti Genel Merkezi’nin bilgisi vardır. Müvekkil 15 Temmuz darbesinden hemen sonra Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı olarak atanmıştır. Yine 3 Şubat 2018 tarihinde Cumhurbaşkanının onayı ile Tekirdağ İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. Sanık takipsizlik kararından sonra da aynı mahiyette yazılar ve haberler yazmaya devam etmektedir. Bu sebeple eylemleri sabittir. Cezalandırılmasına karar verilsin.” Dedi.

‘’HTS KAYITLARI İNCELENSİN”

Duruşmada savunmasını yineleyen Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Çil, şunları söyledi; ‘’Daha önceki savunmalarımı aynen tekrar ediyorum. Ben kimseye hakaret ve iftira kastıyla hakaret etmeden haber verme görevimi yaptım. Bu sebeple beraatimi talep ediyorum. Cüneyt Yüksel, Özkan Taşkıner, Osman Şimşek, Abdullah İnanç, Mustafa Şentop’un HTS kayıtlarının; SMS arama ve sinyal bilgilerinin araştırılması halinde ve ayrıca haklarında FETÖ’den yapılan başka bir soruşturma olup olmadığının araştırılması halinde savunmalarımın doğruluğu ortaya çıkacaktır. Bu hususların araştırılmasını talep ediyorum.’’

MAHKEMECE BERAAT ETTİLER

Sanıkları ve katılanları dinleye mahkeme heyeti tarafından Yazı İşleri Müdürü Dilek Çil, İmtiyaz Sahibi  Adem Çil ve İş Adamı Emin Levent Meriç’e yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması sebebiyle beraat kararı verildi.