Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan davulcularının evleri dolaşması ve bahşiş toplaması yasaklandı. Alınan kararla davulcuların ücretlerinin yerel yönetimler aracılığı ile belediyeler tarafından karşılanması kararlaştırıldı. Kapaklı Belediyesi, Ramazan davulcularının ücretini karşılamayınca davulcular işsiz, sahur vaktinde de sokaklar öksüz kaldı.

“MAĞDUR OLDUK”

Kapaklı’da genelde geçimini müzisyenlik ile sağlayan vatandaşlar, bir yıl boyunca Ramazan ayını beklediklerini ifade ederek, “Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle zaten zor durumdaydık. Koronavirüs nedeniyle organizasyon ve düğünlerimiz de iptal oldu. Tek umudumuz Ramazan Davulu çalıp evimize ekmek götürmekti. Kapaklı Belediyesi böyle bir karar alınca mağduriyetimiz daha çok katlandı” diyerek yetkililere seslendiler.

“RAMAZAN DAVULU GELENEĞİ SÜRMELİ”

Kapaklı’da yaşayan vatandaşlar ise Ramazan Davulu geleneğinin sürmesini istiyor. Sahurda Kapaklı belediyesi tarafından hoparlörden çalınan manilerin anlaşılmaz ve rahatsızlık verici olduğunu belirten vatandaşlar, “Yıllardadır alışık olduğumuz Ramazan davulunu Kapaklı sokaklarında görmek istiyoruz” dediler.

“CHP’Lİ BELEDİYE YAPSA DİN DÜŞMANI İLAN EDERLERDİ”

CHP’li Çerkezköy ve Saray Belediyelerinin Ramazan davulcularının ücretini karşıladığını hatırlatan bazı vatandaşlar ise, “Çerkezköy ve Saray Belediyesi davulcuların ücretini karşılayarak bu mübarek ayda vatandaşların “Ramazan Davulu” geleneğini sürdürmesini sağladı. CHP’li belediyeler bunu yaparken, AK Partili Kapaklı Belediyesi bizleri davulsuz bıraktı. Geçmiş dönemde CHP’li İrfan Mandalı bunu yapsaydı kesin din düşmanı ilan edilirdi.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

BAKANLIĞIN KARARI ŞÖYLE:

"Ramazan davulcularının tek tek vatandaşları, haneleri dolaşarak bahşiş toplaması salgın riskini artıracağından geleneksel hizmetlerinin karşılığı yerel yönetimlerce karşılanabilecek. Aksi takdirde Ramazan davulcularının tek tek vatandaşlardan bahşiş toplamasına müsaade edilmeyecek ve faaliyetlerine izin verilmeyecek."