Eğitim sektöründe liyakatli yöneticilerin bulunmadığını iddia eden Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, bu durumun eğitimi etkilediğini belirtti. Konuyla ilgili bir yazılı basın açıklaması yayımlayan Varma, şu ifadelere yer verdi;

‘’Eskiden Edirne’de harap bir hamam varmış. Vakıf yöneticileri hamamı incelemiş ve yıkılıp yeniden yapılmasına karar vermiş. İhale edilmiş ve bir müteahhit en ucuz fiyatı verip ihaleyi almış. Hamamı yıkıp yeniden yapmadan biraz onarım ve cilalama ile hamamı yeni gibi yaparım diye düşünmüş. Kısa süre sonra işin bittiğini söylemiş. Vakıf yöneticilerine haber vermiş. Vakıf ise akıllı bir memurunu göndermiş. Memur müteahhittin çevirdiği dolabı anlamış. Bu hamam yıkılıp yeniden yapılmamış demiş. Müteahhit ne kadar anlatsa da memuru ikna edememiş. O sırada memurun gözüne hamamın tasları ilişmiş. Müteahhit hamamın taslarını bile değiştirmemiş. Memur adama dönüp ‘’İşte eski hamam, eski tas’’ demiş. 

‘’GÖREVLENDİRMELER VİCDANLARI KANATACAKTIR’’

Cumhuriyetimizin 100. Yılına yaklaşırken Sayın Cumhurbaşkanımızın da “Eğitimde istenilen yerde değiliz diyerek” eleştirdiği eğitim sistemimizde, Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi olarak geçmişte, şimdi ve gelecekte de şapkamızı önümüze koyarak durum tespiti yapıp ve yanlışları dile getirmek adına var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. 2014 yılında binlerce yöneticiyi, bir günde yerinden ettiren sistemle atanan mülakatlı, malum-senli mevcut müdürlerin bugünlerde dört yıl daha görevlendirilmeleri yine vicdanları kanatacaktır. 

‘’ESKİ HAMAM ESKİ TAS’’

Bakanımız Ziya Selçuk beyefendi “Bizler doğmamış çocuklar için yatırım yapacak, gelecek için tohum saçacağız. Sistemi ehliyet üzerine inşa edecek, işi ehline teslim edeceğiz” diye belirtmiş olsa da 2014 yılında sınava girmeden sadece mülakatla ve sendika değiştirip atananların bugün tekrar yöneticilik sürelerinin uzatılması eski hamam eski tas deyiminin yıllar sonra tekrar yaşandığını açıkça göstermektedir.

‘’MÜLAKATLI YÖNETİCİLER A KOLTUĞUNDAN B KOLTUĞUNA ALINIYOR’’

Bakanımız, ‘’işi ehline teslim edeceğiz’’ diyerek yönetici atamaya sınav getirmiş olmasına rağmen 2014 yılında binlerce yöneticiyi bir günde yerinden ettiren sistemle atanan mülakatlı mevcut yöneticilerin sadece EK 1 formuna göre tekrar aynı yerine veya a koltuğundan kalkıp b koltuğuna görevlendirilmeleri eski hamam eski tas sözünü bugünde yaşatmaktadır. Değişenin sadece Sayın Bakan, ilimizde de İl Müdürü olduğu, sistemin ve sistemden faydalananların değişmediği açık ve net görülmektedir. 

‘’SADECE BAKANIMIZ VE MÜDÜRÜMÜZ DEĞİŞTİ’’

Öyle ki, bu liyakatsiz sistemden faydalanıp makam sahibi olanların değişmediği şurada da açıkça görülmektedir. 2 milyon 700 bin öğrencisi olan İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Adayların EK 1 Değerlendirme sonuçlarını gizlemeden herkese açıyorsa ve 185 bin öğrencisi olan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü EK 1 sonuçlarını yayınlayamıyorsa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hiç bir şeyin değişmediği görülmektedir. Bakanlıkta Sayın Bakanımız gibi ilimizde de Sayın İl Müdürümüzün değiştiği başka bir şeyin değişmediği görülmektedir.

‘’İKİ AYDIR KAÇ YÖNETİCİ ÖDÜL ALIYOR?’’

Sayın Valim, Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm; Bunun sonucunda, şeffaf olunmayan her alanda sıkıntıların yaşanacağı, katkı sağlamak isteyenlerin sizlere güvenemeyeceği ve vicdanların kanayacağı durumlar ortaya çıkacaktır. Şeffaf olunmaz ise Ek 1 formundan yüksek puan toplamak için son bir yılda hatta iki üç aydır kendisine ödül yazdırmak için sıraya giren yöneticilerin de olacağını düşünerek araştırılması gerekmez mi? Son iki aydır kaç tane yöneticinin ödül aldığı biliniyor mu?’’