Kapaklı Gazetesi - Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’yu istifaya davet eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a tepki gösteren Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Başkan Albayrak'a istifa çağrısında bulundu.

Yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Zıvalıoğlu, "Sayın Albayrak görünen o ki ülkemizin gündemini meşgul eden Boğaziçi Üniversitesinin öğrencisi dahi olmayan provokatör eylemcileri sahiplenme duygunuz, devletimizin otoritesinin ve milletimizin refahının önüne geçmiş durumdadır. Maalesef durum sizler için o kadar acıdır ki Kâbe-i muazzama ya yapılan hakareti dahi hoş görmüş durumdasınız. Halbu ki biz sizi dini değerlerine bağlı bir kimse olarak tanıyorduk. Üniversitede yaşanan bölücü eylemleri görebilecek bir ferasetin sahibi olduğunuzu düşünüyorduk yazık ki aldığınız emirlerin doğrultusunda dini değerlerinizi ve milletimizin hassasiyetle yaklaştığı bölünmez bütünlüğümüz olgularını şahsi istikbaliniz uğruna kenara koymayı tercih etmiş durumdasınız." dedi.

"TEKİRDAĞ GENÇLİĞİ ADINA İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ"

Sözlerinin devamında Başkan Albayrak'ı istifaya davet eden Zıvalıoğlu, "Açıklamalarınızda "yaşanmakta olan kriz" diyerek partinizin ve el ele olduğunuz bölücü marjinal örgüt mensuplarının yaktığı ateşin üzerine benzin dökmeye çalıştığınız ortadadır. Ayrıca "yönetici olmak, milletin menfaatlerini kendi menfaatlerinden üstün tutmayı ve sorumluluk içerisinde hareket etmeyi gerektirir. Yeri ve zamanı geldiğinde bir makamdan çekilmekte en büyük hizmettir." ifadelerini kullanmışsınız. Tıpkı kendinizi tarif ettiğiniz bu durumda milletimizin menfaatini kendi menfaatinizin üzerinde tuttuğunuz açıkça gözlenmektedir. Eğer söylediklerinizde biraz samimi iseniz sizi; Tekirdağ gençliği adına istifaya davet ediyoruz. Derhal gereğini yapıp milletimizin vicdanını rahatlatınınız aksi halde söylemleriniz ile yaptıklarınız arasındaki aymazlığı alenen kendiniz ibraz etmiş durumda olacaksınız. ifadelerini kullandı.