Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kutlama töreni, 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Çelenk törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları, Emniyet mensupları ile aileleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

“GEREKTİĞİNDE CANIMIZI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEYİZ”

Törende Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü adına anıta çelenk sunuldu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, “Bu gün başarıları, fedakârlıkları ve kahramanlıklarıyla aziz Türk halkının sevgisini ve güvenini en üst düzeyde kazanmanın haklı onurunu yaşayan Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yıldönümünü kutlamak için buradayız. İlk defa Polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis nizamnamesiyle kurulmuştur. Bu tarih Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar Zabıta olarak nitelenen teşkilat 10 Nisan 1845’den itibaren Polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Türk Polisi anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakârlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmakta ve devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemiştir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı Atatürk milliyetçiliğine bağlı Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü Cumhuriyeti ve Demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır.” dedi.

“TEŞKİLATIMIZ MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE ÇOK İTİBARLI BİR YERE SAHİPTİR”

Türk Polisi’nin toplumda itibarlı bir konumda olduğuna dikkat çeken Terzioğlu, “Bu gün gelmiş olduğu noktada Türk Polisi çağın bilim ve teknolojisine uygun, hukukun üstünlüğü prensibini ilke edinerek en üst seviyede hukuk bilgisine ve mevzuatına hakim, modern araç ve gereçlerle donanımlı, görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde yüksek disiplin anlayışına sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla Türk milletinin gönlünde çok itibarlı bir yere sahiptir. Böylesine üstün görev anlayışı içerisinde ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi düstur edinen polisimizin de her şeyden önce bir insan, kendi ailesinden sorumlu bir baba, bir anne olduğunu, görevinin haricinde sosyal hayatın beşeri ilişkileri içerisinde kendi ailesine karşı yükümlülüklerinin de bulunduğu unutulmamalıdır.” İfadelerini kullandı.

“HALKIYLA BÜTÜNLEŞMEYEN KURUM BAŞARILI OLAMAZ”

Polisin halkın gücü ile oluşmuş bir kuvvet olduğunu vurgulayan Terzioğlu, “Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemiyle polis, vatandaş diyaloğu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşacağının çok iyi bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımlarını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis, vatandaş el ele olmalıdır. “Halkıyla bütünleşmeyen hiçbir kurum, hizmette başarılı olamaz” düşüncesinden hareketle ilçemizde de halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, çağdaş yönetim anlayışıyla ve insan odaklı hizmet prensibiyle halkımızın güven ve desteğinin kazanılmasında büyük başarılar elde edilmiştir. Yüce Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan sevgisi, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinci ile teşkilatımızı daha da yükselteceğiz.” diye konuştu.

“BU TEŞKİLATIN MENSUBU OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM”

Emniyet Müdürü Terzioğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Türk Polisleri olarak hedefimiz, toplumsal barışı sağlamış, kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Türkiye’dir. Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmakla şeref duyduğum Emniyet Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıldönümünde hatıralarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi. 

PASTA KESİLDİ

Terzioğlu’nun konuşmasının ardından Kapaklı İlçe Karakolu önünde düzenlenen kokteyle geçildi. Burada Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Yılına özel hazırlanan pasta Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu tarafından kesildi. Katılımcılara ikramlarda bulunulan kokteyl, Emniyet mensuplarının tebrikleri kabulü ile noktalandı.