Kapaklı Gazetesi - Türk Metal Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası yeniden masaya oturdu. MESS’in zam teklifini kabul etmeyen Türk Metal Sendikası temsilcileri toplantıyı terk etti.

Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) temsilcileri toplu iş sözleşmesi için bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde MESS, ilk altı ay için Türk Metal Sendikası’na %10 zam teklifi sundu. Teklifi reddeden TMS temsilcileri görüşmeyi noktalayarak masadan kalktı.

‘’SENDİKAMIZDAN REVİZE TEKLİF BEKLEDİLER’’

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, ‘’MESS ile bugün yapılan görüşmelerde 1. altı ay için tarafımıza yapılan teklif % 10 oldu. Ayrıca MESS tarafı kendilerinin sürekli yeni ve artan teklifler getirdiğini ancak sendikamızın uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını söyleyerek revize teklif beklediklerini ifade ettiler. Heyetimiz bu talebe, MESS 'in 3 yıllık sözleşme teklifi başta olmak üzere haklarımızı geriye götürecek taleplerini sürdürdükleri gerekçesiyle bu isteklerini reddederek görüşmeyi sonlandırdı.’’ dedi.