Kapaklı Gazetesi - CHP Tekirdağ Milletvekili  Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun’un Çerkezköy ve Kapaklı arasında Pınarça Mevkii’nde kurulması planlanan ve kamulaştırma çalışmaları yürütülen kömürlü termik santralin yapımından hangi teknik nedenlerle vazgeçildiği yönündeki soru önergesine yanıt geldi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesinde, Çerkezköy ve Kapaklı arasındaki Pınarça Mevkii’nde kurulması planlanan ve tepkilerin ardından AKP Tekirdağ Vekillerince iptal edildiği açıklanan termik santralin akıbeti soruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından verilen yanıtta, teknik nedenlerin yanı sıra ekonomik nedenlerin de projenin iptalinde etkili olduğu belirtildi.

‘’PROJE SÜRECİ SONLANDIRILMIŞTIR’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuyla ilgili verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi; “Söz konusu maden sahası ile ilgili gerçekleştirilen teknik etütlerin ön fizibilite değerlendirmeleri neticesinde; sahanın teknik ve ekonomik açıdan yatırıma açılması uygun bulunmadığından çevresel etki değerlendirme çalışmalarına yönelik hazırlanan ÇED başvuru dosyası çekilmiş ve proje süreci sonlandırılmıştır” 

‘’FİRMANIN EKONOMİK KAYGILARI VAR’’

Aygun, bu yanıtla ilgili yaptığı açıklamada; “Demek ki maden sahasındaki kömür kalitesi ekonomik açıdan da yatırıma uygun bulunmamış. Anlaşılan siyasi değil firmanın ekonomik kaygıları ile proje sonlandırılmış” değerlendirmesini yaptı.