Yeşilçam Cafe’de düzenlenen kahvaltı programına, Kapaklı’da görev yapan basın mensupları katılım gösterdi. İlçedeki asayişe dair basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, özellikle uyuşturucu ve hırsızlık gibi olaylarda büyük yol katedildiğini dile getirdi. Personel sayısının azlığına ve yetersiz araç imkanlarına rağmen ilçede sıkı tedbirler aldıklarını dile getiren Müdür Terzioğlu, suç oranlarının da buna bağlı olarak düştüğünü belirtti.

‘’GELENEKSELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ’’

Basın mensupları ile yapılan bu tarz programları sıklaştırmak istediğini kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, ‘’Öncelikle bu kahvaltı programında bizlere eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. Bu tip toplantıları geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Hem ilçemizdeki siz değerli basın mensupları ile irtibatta olmak hem de sizleri tanımak bizim için önemlidir.’’ dedi.

‘’SUÇ ORANLARINDA AZALMA VAR’’

İlçede asayiş olaylarını kontrol altına almak için birçok tedbir aldıklarını kaydeden Terzioğlu, ‘’Şu an karakoldan kısarak asayişte bir ekip daha kazandırdık. Şuanda bir ekibimiz sürekli bilgi toplama, suç araştırma yönünde çalışmalar yürütüyor. Diğer bir ekibimiz de hırsızlıklar ve faili meçhul olaylarla ilgileniyor. Bu nedenle Tekirdağ’da en az faili meçhulü olan ilçe Kapaklı, olay aydınlatmada bir numarayız. Suç oranlarını geçen yıl ile aynı oranda tutmayı başardık, hatta azımsanmayacak bir oranda azalma olduğunu da söyleyebilirim.’’ Diye konuştu.

‘’UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE DENETİMLERİMİZ SÜRÜYOR’’

Uyuşturucu ile mücadelede de kararlı adımlar attıklarını söyleyen Terzioğlu, ‘’Uyuşturucu ile mücadelede sıkı bir denetleme sürdürüyoruz. Resmi ekiplerimiz daha önceden de ring halindeydi fakat biz biraz daha bu konunun üzerine düşüyoruz. Emniyet ekiplerinin birinci görevi önleyiciliktir, önleyemiyorsak da faillerini yakalamaktır. Şu anda önleyici bir konumdayız. Tabi araç ve personel sayımız yeterli duruma geldiğinde inşallah daha aktif olacağız. Yine de geçen seneye göre büyük bir ilerleme katettik.’’ İfadelerini kullandı.

‘’HER MAHALLEYİ BİR EKİBE ZİMMETLEYECEĞİZ’’

Kapaklı’nın nüfusa dayalı olarak büyük mahalleleri olduğunu ve ona göre tedbirler aldıklarını söyleyen Müdür Terzioğlu, ‘’Bizim 5 tane mahallemiz var. Cumhuriyet Mahallemiz Trakya’nın en büyük mahallesi konumunda ve 32 bin küsür nüfusu var. Türkiye’de 525 ilçeden büyük bir mahalle. Bu gibi durumlarda her mahalleye bir ekibi zimmetleme düşüncemiz var. Personellerimiz kapı kapı, sokak sokak mahalleye hakim olduğunda daha iyi işler çıkaracağız. Şu anda da en azından her ekibe Kapaklı’ya hakim kişileri koymaya özen gösteriyoruz. Bu olayın gerçekleştiği mevkiiye müdahale etme hızımızı iyileştiriyor. Nasıl ki sağlık hizmetlerinde ambulanslar saniyelerle yarışıyorsa, bizde de olayların failini yakalamak açısından zaman önemli.’’ dedi.

‘’KİMSEYE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK’’

Son olarak trafikte alkollü araç kullanımına taviz vermediklerini söyleyen Terzioğlu, ‘’En çok dikkat ettiğimiz konulardan biri alkollü araç kullanma durumudur. Arkadaşlara talimatım var hiçbir şekilde, kim olursa olsun müsamaha gösterilmeyecek. Alkol alan kişi aracının başına çıkmayacak. Çağıracak bir arkadaşını ya o sürecek ya da taksi ile gidecek. Hiç kimsenin başka birinin hayatını bitirmesine ya da sakat bırakıp zindan etmesine hakkı yok.’’ İfadelerini kullandı.