Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs tedbirleri kapsamında Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine yapılacak başvuruların Web-Tapu sistemi üzerinden gerçekleşeceğini duyuran Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, elden başvuru alınmayacağını belirtti.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Web Tapu" uygulaması, Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında geliştirilerek daha fonksiyonel hale getirildi. 18 Mart Çarşamba günü itibariyle ülkedeki tüm tapu işlemlerinin bu uygulama üzerinden gerçekleşeceğini duyuran Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, manuel başvuruların geçersiz olduğunu belirtti.

‘’MANUEL BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEK’’

Konuyla ilgili dernek üyelerine bilgilendirmede bulunan Dernek Başkanı Özel, ‘’Koronavirüs ile etkin mücadele için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz bir takım tedbirler aldı. Bu tedbirler kapsamında 18 Mart itibariyle Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine yapılacak olan başvurular Web-tapu sistemi üzerinden ( https://webtapu.tkgm.gov.tr ), randevu talepleri ise Alo-181 Çağrı Merkezi aracılığıyla veya www.tkgm.gov.tr adresinden online olarak yapılacak. Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine randevusuz veya manuel olarak yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek.’’ dedi.

‘’RANDEVU SAATİNDE KABUL EDİLECEK’’

Tüm emlakçıları konuyla ilgili tedbirli olmaya davet eden Özel, ‘’Emlakçı arkadaşlarımızdan ricam uygulamayı kullanmaları veya bilgisayar ortamından başvurularını gerçekleştirmeleri. Online başvurusu alınan arkadaşlarımız Tapu Müdürlüklerindeki bekleme salonlarına randevu saatinde kabul edilecek. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına randevu saatinde müdürlüklerde olunması önem arz ediyor.’’ İfadelerini kullandı.