Kapaklı Gazetesi - Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan, Cami dernekleriyle ilgili bir basın açıklamasında bulundu. AK Parti Kapaklı eski İlçe Başkanı Salih Bezgin’in açıklamalarına sitemde bulunan Yaryıkan, ‘’ Sosyal medya üzerinden veya çıkar odaklı kişi ve medya desteği ile hareket eden şakşakçılara izin vermeyeceğimiz de bilinmelidir.’’ dedi.

AK Parti Kapaklı eski İlçe Başkanı Salih Bezgin, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’a eleştiriler sıralamıştı. Bezgin’in ithamlarının ardından basın toplantısı düzenleyen Diyanet – Sen Tekirdağ Şube Yönetimi, eski ilçe başkanını adeta topa tuttu.

‘’DERNEKLERİ MENFAAT AVCILIĞINA ÇEVİRDİLER’’

Yaryıkan yaptığı basın açıklamasında, cami derneklerine karşı olmadıklarını derneklerin işleyiş şeklinde sorunlar olduğunu belirterek; “Biz camilerimizdeki sorunların en aza inmesini isteriz. Camilerdeki temizliği, ihtiyaçları karşılayacak hayırseverlerin var olduğu gerçeğini değiştiremeyiz. Fakat dernekler ekonomik çıkar kapısı olarak faaliyet gösterdiklerinden beri, enerjilerini hizmetlere değil, dernek etrafında yuvalanmış kişiler menfaat avcılığına çevirdiler. Menfaatin fazlalığı, haksızlığı savunanların da fazlalığına tekabül etti. Neden sorusunu soran her bir birey, dernek etrafında yuvalanmış kişiler tarafından acımasızca örselendi, ötekileştirildi, hakarete uğratıldı.” dedi.

‘’ÜÇ BEŞ KİŞİYE KAZANÇ KAPISI OLAN DERNEKLERİ İSTEMİYORUZ” 

Türkiye’nin bir çok yerinde cami dernekleri bulunduğunu belirten Yaryıkan, ‘’Sözüm maksadını aşmasın. Genel ifadeler yerine, haksız kazanç kapısı, ticaret kazanç kapısı olarak görülen her bir dernek, bizim rahatsız olduğumuz yapılardır. Biz 81 ilde 90 bine yakın camide görev yapan şube başkanlarımızla bir araya geldiğimizde, derneklerini öven şube başkanları da görüyoruz, derneklerinin ekonomik kazanç kapısına dönüştüğünü söyleyen başkanlarımızla da bir araya geliyoruz. Tekirdağ genelinde, üç beş kişiye kazanç kapısı olan dernekleri istemiyoruz. Daha önceki açıklamalarımızda camilerin altında kurulan iş merkezlerinin cami ahengini bozduğunu dile getirdiğimiz gibi camilerden kazanç elde eden kira getirili yerlerin, cami ihtiyaçları dışında kullanılmasına da karşı olduğumuzu söylemiştik. Bugün gelinen noktaya baktığımızda, cami olarak bağışlanan yerlerde kendi menfaatlerinin peşinde olan derneklerin varlığı, bizi fazlasıyla rahatsız etmektedir.’’ Şeklinde konuştu.

‘’BU YAKLAŞIM ŞEKLİ MENFİDİR’’

Ardından Bezgin’e atıfta bulunan Başkan Yaryıkan, şunları söyledi; ‘’Biz Türkiye’nin en büyük Din görevlileri sendikasıyız. Din görevlilerine parmak sallayan, din görevlilerinin amiri olduklarını sanan derneklere amirlik makamımızın adresini daha öncesinde hatırlatmıştık. Diyanet İşleri Bakanlığı ve müftülüklerimiz camilerimiz hakkında söz hakkına sahip olan tek kurumdur. Kendilerini müftülüklerin ve diyanetin üstünde görmeye çalışanlar bilsinler ki; bu yaklaşım şekli menfi ve çıkar koktuğu müddetçe bizim için karşı durmamız gereken bir yapı olarak görüleceklerdir. Camilerimizde icra edilen her bir görev, halkımızın memnuniyeti içindir. Biz bu yaklaşıma sahipken, üç beş kişinin memnuniyetini gözeten dernek bilincine de karşıyız.’’ 

‘’ŞAKŞAKÇILARA İZİN VERMEYECEĞİZ’’

Sendika olarak Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın yanında olduklarını belirten Yaryıkan, ‘’Sosyal medya üzerinden veya çıkar odaklı kişi ve medya desteği ile hareket eden şakşakçılara izin vermeyeceğimiz de bilinmelidir. Cami derneklerinin var olma sebebi, halkın daha huzurlu bir ortamda ibadetini yapması için, zemin hazırlama çabası dışında olmamalıdır. Sonuç olarak dernekler ve bu benzeri yapılar tarafından başta Kapaklı müftümüze kurum amirlerimize ve din görevlilerimize karşı yapılan haksız itham ve saldırılılara karşısında duracağımıza, aksi durumda ise bizim karşı duracağımız ve haklarımızı saklı tutacağımız sonuçları beraberinde getirir diyor ve saygılarımı sunuyorum.’’ diyerek açıklamasını noktaladı.