FETÖ soruşturması geçirdiği ortaya çıkan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e koruma tahsis edilmesinin tartışmaları sürerken, İzmir’de de koruma tahsisi ile ilgili çok tartışılacak bir karar çıktı.

15 Temmuz öncesi FETÖ’ye ilk dava açan isim olan Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) Başkanı Muhammed Gömük’ün İzmir Valiliği’ne gerçekleştirmiş olduğu koruma talebi reddedildi.

FETÖ kumpası sonucu ‘Adliye Çetesi’ lideri olarak yargılandığını ve hapis yattığını belirten Gömük, 2014 yılında Fethullah Gülen’e suç duyurusunda bulunduğunu bu süreçte birçok saldırı ve tehditlere maruz kaldığını belirterek koruma talebinde bulundu.

‘’FETÖ MENSUPLARININ HEDEF NOKTASI OLDUK’’

Dernek Başkanı Gömük, valiliğe verdiği dilekçesinde paralel yapının emniyet ve yargı mensubu kişiler ve terörist başı Fethullah Gülen aleyhinde ilk suç duyurusunda bulunduğunu; bu suç duyurusunun ardından FETÖ terör örgütü mensupları ve sempatizanları tarafından hedef noktası haline geldiğini dile getirdi. Bazı kişi veya kişilerce tehdide uğradığını ve can güvenliğinin olmadığını belirten Gömük, valiliğe sunduğu dilekçesinde koruma tahsis edilmesini ve gerekli yasal tedbirlerin alınmasını talep etti.

VALİLİK REDDETTİ

İzmir Valiliği’nden koruma talep eden TAY-DER Başkanı Muhammed Gömük’ün bu talebi, valilik tarafından reddedildi. İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük imzasıyla gönderilen yazıda ‘Can güvenliğinizin tehlikede olduğuna ve hedef haline geldiğinize dair bilgi belgenin bulunmadığı’ bildirildiğinden koruma talebinin reddine kararı verilmiştir.’ denildi.

ABD’YE ŞİKAYET ETMİŞTİ

Sosyal paylaşım sitelerinde Türkiye aleyhine kara propaganda yapan FETÖ’nün kapatılan yayın organı Today’s Zaman’ın eski Ankara temsilcisi FETÖ firarisi Abdullah Bozkurt, (TAY-DER) Başkanı Muhammed Gömük’ü ’Anti Gülenci’ tanımıyla ABD’ye şikayet etmişti.

YAKALANMALARINI TALEP ETMİŞTİ

TAY-DER daha önce de, ABD’nin terör örgütü DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett H. McGurk hakkında, PKK-PYD-YPG silahlı terör örgütleriyle birlikte hareket etmek suretiyle "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına; ayrıca, ABD’nin New York Bölge eski Savcısı Preet Singh Bharara ve Michael Rubin’in de aralarında bulunduğu 6 kişinin yakalanmaları talebi ile kırmızı bülten çıkması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Başkan Gömük, Russia Today (RT) Ana Haberlerine canlı bağlanmış, 120 ülkede canlı olarak yayınlanan bu program oldukça ses getirmişti. Gömük başkanlığındaki TAY-DER, bugüne kadar birçok FETÖ davasına müdahil olmuş, yapmış olduğu başvurular ve almış olduğu sonuçlarla ülke genelinde takdir toplamıştı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Gömük’ün koruma talebinin reddedilmesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Birçok isim sosyal medyada paylaşımlarıyla tepkilerini dile getirerek Gömük’e destek verdi.