Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Hamdi Sarıer’in iddialarını yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan tren kazası hakkında yerel bir gazeteye konuşan Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Hamdi Sarıer, yaşanan kazadan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tuttu. İlçe Başkanı Sarıer’in iddialarına, yazılı basın açıklaması ile cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanlığı, şu ifadeleri kullandı; 

‘’Çorlu Devrim Gazetesi’nin Facebook hesabında 10.07.2018 tarihinde saat 07:01’de yayınlanan videoda Fantezi Müziği Şarkıcısı Cengiz Kurtoğlu’nun AKP Ergene İlçe Başkanı Hamdi Sarıer’e yaptığı ziyarete yer verilmiştir. Söz konusu ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hamdi Sarıer, 8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu’da meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak “Menfez dediğimiz dere yatakları ve buna benzer alanların üstünden geçen yolların ya da tren yollarının altına konulmuş olan büz dediğimiz, menfez diye ifade ettiğimiz olayların tamamı Büyükşehir Belediyesi mücavir alanında kalan ve Büyükşehir’in ukdesinde ihale edilip daha sonra sağlamlığı konusunda test edildikten sonra teslim alınan bir olaydan bahsediyoruz” şeklinde sözler söylemiştir.

‘’BU AÇIKLAMA SARIER’İN NE DENLİ LİYAKATSİZ OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR’’

AKP Ergene İlçe Başkanı Hamdi Sarıer, akıl ve mantık ile hiçbir şekilde bağdaşmayan bir tavır içerisinde Çorlu Tren Kazasında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kusuru ve sorumluluğu olduğunu ifade etmiştir. Ülke sınırları içerisinde bulunan bütün demiryollarının işletiminin, bakımının ve sorumluluğunun Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Hal böyleyken Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan bir demiryolu hattında meydana gelen kazadan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tutmak ‘Çamur at izi kalsın’ mantığıyla ortaya atılmış bir iddiadan başka bir şey değildir. Eğer bu iddia bilinçli bir şekilde ortaya atıldıysa siyasi anlamda kurumumuz aleyhinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik iftiradır. Eğer bilinçli bir şekilde söylenmemişse, o halde durum daha vahimdir; çünkü bu durum Sayın Hamdi Sarıer’in devlet meselelerinde ne denli bilgisiz ve liyakatsiz olduğunu açık bir şekilde ortaya koyar.

‘’HALKIMIZ DOĞRU VE YANLIŞI AYIRT ETMEKTEDİR’’

Çorlu Tren Kazasında resmi açıklamalara göre 24 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi ve çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak büyük üzüntü duyuyoruz. Tren kazası ihbarının yapılmasından hemen sonra İtfaiye ekiplerimiz olay yerine giderek kurtarma çalışmalarına katılmış ve üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmıştır. Her zaman sağduyu ile hareket eden bilinçli halkımız, doğruyu ve yanlışı en iyi şekilde ayırt etmektedir. Siyasi anlamda rant elde etmeye yönelik karalamalar veya bilinçsizce ortaya atılan iddiaların halkımız nezdinde hiçbir değeri yoktur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kanunların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde mücavir alan sınırlarımız içerisinde yaşayan 1 milyonun üzerindeki vatandaşımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.’’