Kırmızı liste ile seçime giren Mehmet Başol 27 oy alırken, beyaz liste ile seçime giren Bülent Can 25 oy da kaldı. İddialara göre, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan ve AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel’in desteklediği Bülent Can’ın seçimleri kaybetmesi büyük bir hezimet olarak adlandırıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Mevcut Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı olan Bülent Can ve Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Mehmet Başol arasında geçen seçimde 52 delege oy kullandı. Ziraat Odası seçimlerinin onur konuğu olarak ise Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, Türkiye Süt Üreticileri Başkanı Tevfik Keskin, Doğru Yol Partisi eski il Başkanı Tuncer Başoğlu yer aldı.

ŞENTOP, ÖZCAN VE YÜKSEL HEZİMETE UĞRADI!

İddialara göre, seçimlerde taraf olan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan ve AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel; mevcut başkan Bülent Can’ı destekliyordu. Demokrat Partililerin adayı olarak lanse edilen Mehmet Başol ile seçime giren Bülent Can, 2 oy farkla seçimi kaybetti. Siyasi baskılara rağmen Mehmet Başol’un seçimleri kazanması, kamuoyunda AK Partililer adına büyük bir hezimet olarak adlandırıldı.

Bilindiği üzere kamuoyu yoklamalarında ilk sırada yer alan Tuncer Başoğlu'na söz verilmesine rağmen, AK Parti'den Hayrabolu belediye başkan adayı yapılmamasına tepkilerin çığ gibi büyüdüğü belirtiliyordu. Bu seçim sonuçları ise tepkilerin en net kanıtı olarak gösteriliyor.

Görüntünün olası içeriği: 29 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan