Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer başkanlığında, siyasi parti temsilcileri ile İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerden önce siyasi parti temsilcileri ile bir toplantı düzenledi. Kaymakam Yüzer başkanlığında, 15 Mayıs 2018 Salı günü saat 16:00’da Kapaklı Kaymakamlık Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç katılım gösterdi.

‘’PARTİLER DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIDIR’’

Toplantıda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ‘’Siyasi partiler, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Seçimler de demokrasilerin bayramıdır. Bu nedenle biz istedik ki tatlı yiyelim tatlı konuşalım, seçim rekabeti kızışmadan birbirimizi bir anlayıp dinleyelim. Geçmiş referandum döneminde de buradaydım ve hiçbir sıkıntı yaşanmamıştı. Bu sebepten ötürü tüm siyasi parti temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu dönem de herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacağını düşünüyorum. ‘’ dedi.

‘’İNTERNET İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRDI’’

Seçimlerin erken olması ve Ramazan ayında gerçekleştirilmesinin parti temsilcileri için dezavantaj olabileceğini belirten Kaymakam Yüzer, ‘’Fakat bu seçimi zor kılan bazı unsurlar var. İlki hızlı olacak olması, diğeri ise Ramazan ayına denk gelmesi. Bu hem sizi zorlayacak hem de bizleri zorlayacak. Çünkü kısa sürede bütün partilerimiz kendi politikalarını, yaptıklarını, yapacaklarını ve amaçlarını vatandaşa anlatmak zorunda kalacak. Ama artık vatandaşa ulaşmak konusunda yollarımız çeşitlendi. Artık sosyal medya ve internet var ve vatandaşımıza dilediğiniz gibi ulaşabilirsiniz. Bu da işinizi kolaylaştırdı. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’TATLI REKABET İSTİYORUZ’’

Parti temsilcilerinden tatlı bir rekabet beklediğini dile getiren Kaymakam Mehmet Yüzer, ‘’Seçimde hepinizin tatlı rekabet etmesini istiyoruz. Çünkü sizler hasım değilsiniz, yarışacaksınız ve bu çok doğal bir şey. Vatandaşa kendinizi izah edeceksiniz ve oyuna talip olacaksınız, vatandaşlarımız da sizlere güvendikten sonra hanginize inanıyorsa ona oyunu verecek. Vatandaşın özgür iradesi sandığa, sandığınki de Türkiye Cumhuriyeti’ne yansıyacak. Türkiye demokratik bir hukuk devleti. ‘’ sözlerini kaydetti.

‘’BİR ŞİKAYETİNİZ OLURSA BANA BİLDİREBİLİRSİNİZ’’

Seçimin adil koşullar altında gerçekleşmesi için çalışacaklarını söyleyen Kaymakam Yüzer, ‘’Seçmen nazlıdır, siz bunu benden daha iyi bilirsiniz. Belki sizi ilk etapta dinlemeyebilir, dinlese dahi görüşünde farklılık olabilir. Buna rağmen parti temsilcimizin de oylarına talip olması gerekiyor. Bizler de kamu görevlileri olarak bu ilçedeki seçimin adil, tarafsız, güven içerisinde ve vatandaşımızın huzurunu bozmadan geçirmeyi talep ederiz. Çünkü emin olabilirsiniz ki ben bir tane bile vatandaşımın oyunun sandığa adil bir şekilde yansımadığını bilsem üzülürüm. Bu konuda biz dış güvenliğini sağlıyoruz. Ola ki bir şikayetiniz gelişirse bana bildirebilirsiniz.’’ dedi.

‘’SİZLER BİRBİRİNİZİ BİZDEN DAHA İYİ TANIYORSUNUZ’’

Seçimler hakkında katı kurallar koymak istemediklerini ve hoşgörü içerisinde gerçekleştirilebileceğini temenni eden Kaymakam Yüzer, ‘’Geçen seçimde sizleri tebrik ediyorum, aranızda çok uyumlu bir seçim geçirdiniz. Partilerin kendi arasındaki rekabeti tatsızlaştırma gibi bir durum yaşanmadı, inşallah bu seçimde de aynısı olacaktır. Biz ‘A partisinin astığı bayraklar, asılmaması gereken yerin 5 cm içerisinde’ diye elimize mezura alıp ölçmek istemiyoruz. Veyahut ‘B partisi propaganda saatini 2 dakika geçmiş’ demek istemiyoruz. Bu açıdan sizlerin birbirine gösterdiği hoşgörü ve anlayış, bizlerin de işlerini kolaylaştıracaktır. Sizler birbirinizi bizlerden daha iyi tanıyorsunuz. Yani kısacası o geçenki seçim atmosferinin aynısını istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

BAŞARILAR DİLEDİ

Kaymakam Yüzer konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Ek olarak sizlerden şunu istiyoruz; Güvenlik önlemlerini kolay alabilmemiz için olası program çakışmalarınızı engellerseniz seviniriz. Buna engel olmak adına da Milletvekili Aday Adaylarımızın programlarını bizlere bildirirseniz, bizler de güvenlik tetbirlerini önceden alabiliriz. Ayrıca varsa eğer bir çakışma sizlere bunu bildirebiliriz. Bunu bize bildirmek zorunda değilsiniz, fakat bildirirseniz bizlerin işlerini kolaylaştırırsınız ayrıca daha güvenli olur. Ekstra bir talebimiz yok, hepinize hayırlı uğurlu olsun diyorum ve başarılar diliyorum.’’